Știri

Mărţişor cu aromă de scorţişoară

Să fie primit!

Săptămâna trecută am sărbătorit cu toţii venirea primăverii, cel puţin din punct de vedere calendaristic. Ca în fiecare an, barbaţii au oferit femeilor din viaţa lor – fie ele mame,  iubite, fiice, colege – o floare, un mărţişor, o atenţie. Nici primarul Horia Tiseanu nu a scăpat ocazia şi le-a oferit câte o lalea doamnelor şi domnişoarelor care joi, 1 martie, se aflau în trecere prin centrul civic. Nimic spectaculos, obicei cu tradiţie am putea spune.  Mai puţin inspirat a fost însă primarul, credem noi, când s-a gândit ce surpriză să le facă   doamnelor care se aflau la domiciliu ori la serviciu.  Nu atât neinspirat, cât  rău sfătuit. 

Mica „atenţie” s-a constituit într-un calendar cu imaginea sa (fotografia ar merita o analiză separată), de care era capsată o punguliţă care părea să cuprindă ceva comestibil la prima vedere. Prezentarea în sine aducea uşor a pomană. Într-un ambalaj specific produselor de cofetărie, mirosind absolut ameţitor a scorţişoară şi având o textură cremoasă… ce putea să fie? Orice! Ei bine, nu era orice. Era „unt de corp solid”, lucru de altfel specificat cu litere extrem de mici pe spatele ambalajului. Dar cine stă să mai citească ambalajul când miroase atât de îmbietor? Au fost, cu siguranţă şi doamne care au făcut acest lucru. Ştim însă cu certitudine că au existat şi femei mai în vârstă care şi-au spus că simţurile nu le înşală şi au gustat maglavaisul, care le-a rămas lipit de cerul gurii.
Calul de dar nu se caută la dinţi, şi-au spus probabil resemnate stimabilele doamne, care de acum se vor gândi de două ori înainte să mai guste din surprizele electorale ale domnului primar. 

Un comentariu

  1. frumos din partea lui si daca uni nu stiu sa citeasca si sa se uite bine sa fie ptr ei greseala dar nu vad nimica rau in gestul domnului felicitari decat guran care se vede ca este ptr buzunarul lui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare