Știri

Liberalii trag din nou semnale împotriva neregulilor administraţiei locale

La ultima conferinţă de presă organizată de PNL Câmpina luni, 16 mai, a participat preşedintele organizaţiei municipale, Virgil Guran, şi vicepreşedintele Daniel Ioniţă.
Guran a ridicat trei probleme. Prima a fost cea a campaniei de strângere de semnături pentru anularea măririi taxelor şi impozitelor locale din acest an. Au fost strânse 5000 de semnături, iar în următoarele zile, liberalii vor trimite o adresă conducerii Primăriei, în care vor cere municipalităţii să-şi precizeze poziţia în legătură cu posibilitatea anulării majorării cu 20% a taxelor şi impozitelor locale din acest an.
„Ştim ce ne vor spune, că nu le permite codul fiscal să anuleze creşterea impozitelor. Totuşi, trebuia să se facă o dezbatere publică cu 30 de zile înainte de această majorare. Dacă anul acesta nu pot reveni asupra deciziei, anul viitor o pot face”, le-a spus ziariştilor prezenţi Virgil Guran, care a mai precizat că doar cu secole în urmă, pe vremea stăpânirii turcilor, birurile se măreau atât de discreţionar.
Referitor la licitaţia anulată privind concesionarea hotelului de la Casa Tineretului, Guran a precizat că norocul câmpinenilor l-a reprezentat caietul de sarcini al licitaţiei, care prevedea că în spaţiul destinat concesionării nu se puteau organiza jocuri de noroc, aşa cum ar fi vrut firmele solicitante. „După trei licitaţii, am înţeles că se poate face încredinţare directă, deşi datele problemei ar fi aceleaşi, iar condiţiile cerute la primele trei licitaţii nu s-ar schimba. Sper să nu se ajungă până acolo”, a mai precizat liderul liberalilor câmpineni.
Referitor la alegerile pentru Primăria Scorţeni, câştigate de PDL, în care USL a avut pentru prima dată un candidat comun, Virgil Guran a recunoscut că s-au făcut şi greşeli, dar opoziţia oricum nu ar fi putut câştiga în faţa maşinăriei de vot pusă la punct şi plătită cu bani grei de către PDL, care şi-a trimis la Scorţeni tot aparatul de conducere al filialei judeţene. „M-au decepţionat locuitorii din Scorţeni, pentru că şi-au vândut votul, sacrificând viitorul lor şi al copiilor lor. În oraşe mai mari, precum Baia Mare, nu se mai pot face astfel de manipulări, lucru care ar putea salva USL la viitoarele alegeri”.
Nici premierul Emil Boc nu a scăpat de criticile liderului liberal local, acesta din urmă subliniind, şi cu această ocazie, gravele încălcări ale Constituţiei săvârşite de guvernanţii actuali. „Nu se pot modifica îndatoririle fundamentale prin ordonanţe de guvern. Scrie clar în Constituţie acest lucru. Una din îndatoririle fundamentale o reprezintă şi plata taxelor şi a impozitelor. În Polonia, guvernanţii au încercat să facă acelaşi lucru, dar societatea civilă poloneză a reacţionat prompt şi a reuşit să înlăture abuzurile guvernanţilor”.
Daniel Ioniţă, vicepreşedintele organizaţiei municipale, a arătat presei două seturi de fotografii, unul privind felul cum se asfaltează în Occident, iar al doilea cu imagini de la lucrările de asfaltare din Câmpina. Comparaţia dintre cele două seturi de fotografii a stârnit ilaritate. Tot prin câteva fotografii, au fost evidenţiate deficienţele tehnice constructive ale unicului sens giratoriu din oraş, care după averse puternice, este acoperit cu apă pe aproape toată suprafaţa lui. Lipsa unor scurgeri pluviale este nu doar o carenţă a sensului giratoriu, ci şi a proaspăt asfaltatei străzi 1 Decembrie 1918 (strada pe care se află Judecătoria şi Procuratura).
O altă nemulţumire a lui Daniel Ioniţă făcea trimitere la bazinul de înot didactic, care este gata, dar nu poate fi folosit de elevi (conform declaraţiilor unor profesori), decât în septembrie, la începerea viitorului an şcolar. Până atunci, elevii câmpineni o aşteaptă pe Elena Udrea să taie panglica şi să dea undă verde folosirii bazinului de înot acoperit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare