Știri

Liberalii indezirabili din Câmpina

Am stat mult pe gânduri dacă să mă mai arunc în vâltoarea alegerilor din partidul liberal din Câmpina, văzând cam ce se întâmplă acum prin politica noastră. La insistenţele multor colegi liberali, m-am înscris în cursa pentru un loc în conducerea organizaţiei PNL Câmpina. Spre surprinderea mea, am obţinut un număr impresionant de voturi, fiind pe locul  5  în clasamentul celor aleşi în funcţia de membru în Biroul Politic Local. Cu toate acestea, consider că rezultatul votului exprimat la alegerile care au avut loc în data de 15 februarie pentru conducerea organizaţiei PNL Câmpina a fost viciat. 
Este inadmisibil şi regretabil că s-a încercat o manipulare grosolană a votului, din dorinţa unora de a  împiedica intrarea lui Liviu Briciu, a lui Cosmin Raţ şi a lui Miltiade Pop în conducerea organizaţiei, şi în acelaşi timp de a determina ca cei trei consilieri locali, Rodica Papuc, Florin Frăţilă şi Daniel Ioniţă să obţină un număr redus de voturi pentru a le scădea credibilitatea în faţa oamenilor.  A fost evident acest lucru datorită faptului că ultimii 5 clasaţi – Rodica Papuc, Florin Frăţilă, Cosmin Raţ, Liviu Briciu, Pop Miltiade sunt 5 dintre cei 6 al căror nume a fost trecut pe „lista neagră” care a   circulat printre membri în timpul alegerilor.  Mulţi vor spune că este o practică des întâlnită la alegeri în diferite organizaţii, dar mie mi se pare inacceptabil ca între o mână de oameni câţi suntem colegi de partid la Câmpina, şi care, cel puţin teoretic, trebuie să ne cunoaştem unul pe altul, să ştim care şi cât de capabil este, să se ajungă la asemenea tertipuri josnice.
Din punctul meu de vedere, s-a încălcat un principiu esenţial al democraţiei- exprimarea liberă a votului, şi de aceea ar trebui organizat un nou scrutin. Însă, în lipsa unor dovezi concrete, alegerile sunt valide iar structura noului Birou Politic Local ales ar trebui, în varianta maximă permisă de statut,  să cuprinda primii 18 clasaţi în ordinea numărului de voturi obţinute, iar ultimii trei dintre cei 21 de candidaţi sunt membri supleanţi( Briciu, Rat şi Pop).
Sunt mulţi liberali nemulţumiţi de modul în care este condusă această organizaţie în ultimul timp şi de felul în care încet, încet, membrii indezirabili sunt îndepărtaţi,  iar aceste frustrări, cu siguranţă, nu vor rămâne fără urmări. Sunt oameni deosebiţi şi valoroşi în acest partid şi ar fi păcat să nu-i avem alături, mai ales acum, în aceste vremuri tulburi şi de mari încercări. 
Liliana Marica

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare