Știri

Liberalii câmpineni au inaugurat Cafeneaua Brătianu

Sub deviza: „Tot ceea ce putem facem în viaţă este să ne străduim până la capăt”
Vineri, începând cu ora 18.00, liberalii câmpineni au readus în prim plan o tradiţie care a luat fiinţă în perioada interbelică la Bucureşti („micul Paris”), cafeneaua politică. Într-o atmosferă boemă, sediul PNL de pe strada Mărăşeşti a fost gazda primei ediţii a Cafenelei liberale Brătianu, la care au fost invitaţi, printre alţii, profesori de ieri şi de azi, scriitori, elevi şi, în general, oameni care mai sunt dispuşi să discute deschis şi pertinent pe marginea problemelor de azi ale societăţii româneşti.
În faţa unei ceşti de cafea aburinde şi a unei teme generale de discuţie, laşitatea la români, moderată de publicistul Florin Frăţilă şi organizată de acesta împreună cu Irinel Dupu, participanţii au dat frâu liber dialogului şi confruntărilor de idei, atât pe tema aflată în discuţie, cât şi pe multe alte teme, inspirate din viaţa cotidiană locală, naţională şi chiar internaţională. Plăcerea de a discuta liber a fost oprită cu greu, după trei ore şi jumătate, iar iniţiativa liberală a fost catalogată drept un alt gen de a face politică, care ar putea fi bine primit şi în viitor într-un oraş care are nevoie de normalitate.
După o primă ediţie, care s-a dovedit a fi pe placul celor prezenţi, organizatorii Cafenelei liberale Brătianu au promis că, în limita decenţei care ar trebui să guverneze politicul în România, vor găzdui în continuare, o dată la două săptămâni, astfel de întâlniri, la care sunt aşteptaţi toţi cei care mai cred că societatea în care trăim poate fi şi altceva decât ceea ce este azi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare