Asociația „Ține de Noi” împreună cu Conferința Directorilor din Marea Britanie (Headmasters’ and Headmistress’ Conference), o entitate ce reunește peste 100 din cele mai performante școli din Marea Britanie, anunță lansarea unui concurs pentru obținerea unui număr de burse de prestigiu în Marea Britanie. Programul de burse al HMC oferă elevilor oportunitatea de a petrece al treilea an de liceu (clasa a XI-a) într-o școala indepedentă din Marea Britanie, printr-o bursă pentru 2 ani care acoperă taxa şcolară anuală, cazarea și cheltuielile de masă. Marea majoritate a burselor acoperă în totalitate costurile, însă există și burse parțiale, care acoperă între 50% – 70% din costuri. De reţinut, totuşi, faptul că părinții elevilor care au reușit să obțină burse complete vor trebui, de asemenea, să plătească o taxă pentru proiectele HMC pentru a acoperi costurile administrative ale programului de burse. Această taxă este în prezent de 1750 de lire sterline pentru studenții care provin din sau dețin cetățenia unei țări din SEE (Spaţiul Economic European) și 1250 de lire sterline pentru cei care nu provin din aceste ţări.
Perioada de studii petrecută în Marea Britanie este recunoscută de Ministerul Educației și Cercetării Științifice. Parcurgerea unor examene de diferență va fi necesară, în funcție de materiile studiate în Marea Britanie.
În anii trecuți peste 100 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în această bursă, ajungând apoi studenți la facultăți eminente, precum: Oxford, Cambridge, London School of Economics.
Detaliile referitoare la acest program, precum şi materialele necesare pentru depunea dosarelor se găsesc la următoarea adresă de internet: http://tinedenoi.ro/burse-academice.
Criterii de eligibilitate:
• să fie inscriși într-o formă de învățământ de nivel liceal, fiind în prezent (anul școlar – 2017-2018) în clasa a X-a;
• să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o școală din Marea Britanie;
• venitul părinților (brut, combinat) pe anul 2017 să nu depășească echivalentul în lei a 30.000 lire;
• vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2018, între 16 ani și 17 ani si 6 luni – nu pot aplica decât elevii care, la data menționată, nu depășesc vârsta maximă admisă. Data nașterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 01.02.2001 și 01.09.2002.
Transmiterea documentelor se va face inițial în format electronic, urmând ca, într-o etapă viitoare, după selecția preliminară, elevii acceptați pentru concursul final să transmită și fizic documentele la o adresă indicată ulterior.
Termenul limită pentru aplicațiile electronice este data de 1 noiembrie 2017
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!