EvenimentȘtiri

La Telega a fost sărbătorită Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România

În a doua duminică din luna mai, încă din anul 2015, în țara noastră se sărbătorește Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România. Pentru prima dată de la instituire, această zi a fost marcată și în comuna Telega, duminică, 14 mai.

Câțiva oameni de bine, implicați în bunul mers al lucrurilor în comuna în care s-au născut și trăiesc, s-au mobilizat exemplar și au organizat, în premieră, un eveniment cultural-artistic deosebit, realizat fără vreo implicare din partea autorităților locale. Manifestarea a debutat la Biserica Sf. Nicolae, unde gazdă primitoare a fost preotul Mihai Calcea, acolo unde tinere interprete de folclor românesc au susținut un scurt moment artistic. Într-o paradă a costumelor populare, săteni de toate vârstele s-au îndreptat mai apoi către Căminul Cultural din centrul comunei. Aici, iubitorii de tradiții românești au putut admira o expoziție de costume populare, tablouri și diverse obiecte ceramice, goblenuri, milieuri, țesături pe etamină, precum și un mic atelier de olărit.
Organizatorii au înmânat certificate de participare tuturor celor prezenți care au acceptat invitația de a veni îmbrăcați în port tradițional românesc.

Momentele artistice susținute de elevii Școlii Populare de Artă din Ploiești, coordonați de prof. Gimmi David, precum și elevele clasei de canto popular de la Clubul Copiilor Câmpina, coordonate de prof. Alice Botoacă, au întregit tabloul unei sărbători reușite a portului tradițional românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare