Știri

La Secția Obstetrică-ginecologie SanConfind poți da naștere mai ușor, într-o totală siguranță

În următoarele zile, Secția Obstetrică-ginecologie a Centrului Medical SanConfind își va putea primi primele paciente. Inaugurarea unității a fost puțin întârziată din cauza încetinelii cu care s-au derulat ultimele proceduri birocratice. În prezent, toate avizele și autorizațiile de funcționare au fost obținute, dar mai sunt în curs de desfășurare ultimele cursuri de perfecționare ale personalului sanitar mediu, deoarece asistentele medicale au un rol important în realizarea unui act medical de înaltă calitate. Cât despre medicii care vor activa aici, aceștia nu mai au nevoie de nicio prezentare, fiind toți niște profesioniști desăvârșiți, cu multă experiență în domeniu. 
Secția Obstetrică-ginecologie va fi condusă de medicul primar Răzvan Mateescu, doctor în științe medicale, unul dintre cei mai buni specialiști din domeniu, care a condus 20 de ani secția de profil a Spitalul Universitar de Urgență Elias din Bucuresti. Alături de doctorul Mateescu, își va desfășura activitatea un alt medic primar obstetrician cunoscut, doctorul Ioan Nica, cel care a condus multă vreme secția de obstetrică-ginecologie din Spitalul Municipal Câmpina. Compartimentul ATI care deservește această secție va fi condus de doctorul Dorin Arhire, medic primar ATI foarte cunoscut în această disciplină, care vine de la București și care și-a câștigat de-a lungul carierei sale o reputație fără cusur. În cadrul acestui compartiment mai activează un al doilea doctor ATI, medicul specialist Delia Bucur, un doctor cu multă experiență, în ciuda vârstei. 
Integrat secției este compartimentul Neonatologie, unde nou-născuții vor fi îngrijiți cu cea mai mare atenție de către medicul specialist neonatolog Eugenia Grumuzescu, un doctor cu o bogată experiență și total dedicat meseriei sale. Toate echipamentele medicale ale Spitalului SanConfind sunt de ultimă generație, produse de firme de prestigiu. Curățenia și igiena desăvârșite din toate spațiile secției fac imposibile infecțiile nosocomiale și orice alte deficiențe apărute în sistemul sanitar românesc în ultimii ani, probleme care au dus la agravarea stării de sănătate a unor pacienți, externați mai bolnavi decât la internare.
Secția Obstetrică – ginecologie SanConfind are 20 de paturi pentru internare continuă și internare de o zi – în rezerve cu unu și două paturi, cu grup sanitar propriu, modern mobilate și dotate cu aparatura medicală necesară. În rezervele cu un pat este posibilă cazarea unui însoțitor. Pentru sistemul rooming-in, rezervele dispun de pat pentru nou-născut, masă de înfășat, chiuvetă specială pentru toaleta nou-născutului. Demn de remarcat este faptul că secția are o rezervă dedicată și utilată corespunzător pentru pacientele cu dizabilități. Blocul operator al secției dispune de o sală de operații modernă cu suprapresiune, ce asigură condiții de lucru optime pentru chirurgi, anesteziști și neonatologi, cu sisteme performante de sterilizare. Aici se pot efectua intervenții chirurgicale complexe, de mare amploare. Sala de preanestezie, compartimentul ATI cu trei paturi și nucleul pentru primele îngrijiri acordate nou-născutului extras prin operație cezariană completează componența blocului operator. Secția are două săli de naștere pe cale naturală, dotate la cele mai înalte standarde, permițând o monitorizare corectă a travaliului și o naștere în condiții de siguranță pentru parturientă și nou-născut. Sălile de naștere sunt cuplate cu o rezervă de post-partum imediat, unde lăuzele vor fi monitorizate în primele două ore după naștere. Secția mai are în componență o sală de tratamente și mici intervenții pentru ginecologie, o sală de tratamente pentru lăuze, oficiu dietetic, sală de primire parturiente, camere de gardă pentru medici, unitate asistente etc. Activitatea secției se completează cu cea din cabinetul Obstetrică-ginecologie din Ambulatoriul spitalului. Asociat secției este și compartimentul de neonatologie. În secție își desfășoară permanent activitatea doi medici primari de obstetrică-ginecologie, un medic neonatolog și doi medici ATI.
Orice gravidă își dorește o naștere fără probleme, prin care să aducă pe lume un nou-născut sănătos. De aceea, suntem convinși că viitoarele mămici vor aprecia Secția Obstetrică-ginecologie a spitalului nostru și se vor simți cu adevărat împlinite după ce vor naște în Maternitatea SanConfind, în condiții deosebite, demne de un spital cu adevărat european. Cu medicii deosebiți de la SanConfind poți da viață mai ușor.
www.sanconfind.ro

Un comentariu

  1. Domnul Simion a facut un lucru remarcabil: a incercat sa aduca medicina campineana la nivelul mileniului III. Si aproape ca i-a reusit. Doar ca la capitolul valoare umana se pare ca a ajuns la fundul sacului si a luat "de la reduceri". Astfel, dr Mateescu a plecat de la Elias in urma unui urias scandal, dr.Arhire a plecat de la Constanta (nu Bucuresti) cu o condamnare de doi ani si un an de interdictie a dreptului de a profesa iar dr. Nica a plecat pe usa din dos de la Spitalul Campina cercetat fiind pentru luare de mita si provocare de avorturi in luna mare. Acestia sunt medicii lustruiti si prezentati ca fiind "cu reputatie fara cusur". Rusinicaaaaa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare