Știri

„La SanConfind, toţi diabeticii sunt consultaţi de urgenţă” – ne asigură medicul primar diabetolog Alexandru Barnea

(P) Cabinetul de diabetologie din cadrul Ambulatoriului de specialitate al Spitalului SanConfind funcționează în „Casa cu lei”, lângă Colegiul Tehnic Forestier, și este condus de către medicul primar Alexandru Barnea, unul dintre cei mai buni diabetologi din București. Cabinetul are o adresabilitate tot mai mare, numărul pacienților care vin aici, din Câmpina și din tot județul, fiind în continuă creștere. Din primăvara acestui an, în urma încheierii unui contract de prestări servicii cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Prahova, bolnavii asigurați primesc asistență medicală gratuită și rețete compensate. Pacienții solicitanți pot beneficia de internări de zi, un sistem de servicii în care sunt incluse tot felul de consultații, analize și investigații, programe de educație profilactică în domeniul diabetului și al bolilor metabolice și de nutriție. Astfel, pentru o internare de zi, bolnavul vine în cursul dimineții, ca să i se recolteze probe de sânge pentru diverse analize, și pleacă în cursul aceleiași zile, după ce este consultat, consiliat în privința modalităților de a-și ține boala sub control, dar și după ce primește un program realizat pe baza datelor sale anamnezice. Rezultatele analizelor medicale le va primi în aceeași zi sau a doua zi dimineață, adică în cel mult 24 de ore.
„Bolnavii care apelează la serviciile medicale ale Cabinetului Diabetologie SanConfind sunt în număr mare și, din nefericire, mulți dintre ei vin și îmi spun că nu au putut primi consultații de la medicii la care apelaseră anterior, fiind programați de aceștia peste luni de zile. Am văzut pacienți cu diabet recent depistat și cu stări precare,  glicemii ridicate, decompensări acute. Acești pacienți trebuie văzuți în regim de urgență, indiferent câte programări există. Nu vrem să refuzăm bolnavii, eu nu lucrez așa, nu mi se pare normal să programezi un bolnav peste șase luni, cum au pățit unii pacienți în alte situații. Este adevărat, sunt tot mai mulți bolnavi de diabet. Gândiți-vă că vorbim despre cei care știu că au diabet, fiindcă sunt mulți care nu știu că au această afecțiune. Acum există metode rapide de măsurare a glicemiei. Diabetul poate produce multe complicații, de aceea este foarte important ca boala să fie depistată la timp și apoi să fie ținută sub control”, consideră doctorul Alexandru Barnea. 
Programul de funcționare al cabinetului este de luni până vineri, dimineața și după-amiaza.  Pentru informații și programări la Cabinetul Diabetologie SanConfind puteți suna la numărul unic 0244.990.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare