Știri

La SanConfind poți scăpa de negii inestetici

(P) La cabinetul Dermato-Venerologie, unul dintre primele înființate în cadrul Ambulatoriului de specialitate al Centrului Medical SanConfind, poți scăpa ușor de negii inestetici grație crioterapiei cu azot lichid. Aceasta este o metodă terapeutică frecvent utilizată pentru tratarea  diverselor leziuni benigne si maligne ale pielii. Mecanismul distrugerii în crioterapie îl constituie necroza ce rezultă în urma congelării și decongelării celulelor. Efectele adverse ale crioterapiei sunt de obicei minore și de scurtă durată. Congelarea rapidă și dezghețarea lentă maximizează distrugerea țesuturilor celulelor epiteliale și este cel mai rapid tratament pentru afecțiunile maligne. Astfel, negii pot dispărea printr-o simplă procedură realizată în cabinetul respectiv de către medicul primar Răzvan Bucur, unul dintre cei mai buni specialiști din județul Prahova în domeniul dermatologiei și al bolilor venerice. Procedura constă în aplicarea unor cantități mici de azot lichid pe diferite zone ale pielii. Azotul lichid este extrem de rece și îngheață orice țesut viu cu care vine in contact. Tratamentul acționează prin înghețarea și, apoi, autoeliminarea formațiunilor nedorite de pe piele. 
Crioterapia cu azot lichid este indicată în mai multe afecțiuni: veruci vulgare – pe față, mâini, picioare; negi și veruci genitale; excrescențe ale pielii (acrocordoane, papiloame, angioame); mici leziuni cărnoase pe piele – formațiuni tumorale benigne și maligne; pete ale pielii corpului cauzate de soare; keratoze actinice şi keratoze seboreice.
Procedura de crioterapie cu azot lichid durează, de obicei, câteva zeci de secunde pentru fiecare leziune. Este o metodă de tratament care presupune un oarecare disconfort, însă nu doare. Dispozitivul folosit este un flacon presurizat cu vârfuri de aplicare de diferite forme și dimensiuni, în funcție de suprafața și profunzimea leziunii, pentru a nu leza țesutul sănătos din jur. Avantajele crioterapiei cu azot lichid constau, în primul rând, în rapiditatea metodei și ușurința de aplicare – în medie, 30 de secunde pentru o leziune. Nu necesită anestezie, pansamente, suturi și se evită apariția sângerărilor sau a rănilor deschise, a infecțiilor, precum și a cicatricilor. Azotul este singurul gaz rece cu efecte terapeutice. În stare lichidă, se găsește la o temperatură extrem de joasă (-196 grade Celsius), astfel încât, aplicat pe piele, în zona respectivă se ajunge la – 40 – 50 de grade, temperatură suficientă pentru a distruge leziunea tratată.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare