Știri

La Câmpina se fabrică măști faciale cu mare grad de protecție

Poate că unul dintre puținele lucruri bune ce vor rămâne după pandemia COVID-19, ce încă face ravagii și la această oră în toată lumea, este faptul că am fost obligați să ne recunoaștem limitele ca oameni, lipsurile în ceea ce privește dotarea și organizarea sistemului medical românesc, eșecul în ceea ce privește politicile naționale de sprijin pentru producătorii români, toate acestea constituind, teoretic, o lecție învățată ce ne va obliga să înțelegem că este nevoie de o altă abordare pentru viitor. Dincolo de propriile noastre limite, de fricile în fața unui inamic invizibil și mai ales de temerile generate de instabilitatea economică într-o țară cu mari dezechilibre din acest punct de vedere, observăm în fiecare zi efectele dezastruoase ale politicilor guvernamentale postdecembriste care au desființat pur și simplu, la propriu și la figurat, conceptul „fabricat în România”. Acum, mai mult ca oricând, am fi avut nevoie de fabrici românești care să producă aparatură medicală, echipament de protecție pentru cadrele medicale și chiar bananele măști faciale pentru care trebuie să stăm la rând în China și să plătim la suprapreț, fără să mai avem pretenții la calitate ori la un grad ridicat de protecție. Să nu mai vorbim de samsarii de pretutindeni care în această perioadă nefastă se îmbogățesc profitând de cererea imensă și oferta limitată. 
Începând cu data de 1 martie 2020, lipsa presantă a produselor de larg consum fabricate în România si mai ales a materialelor sanitare pare să fi avut efecte atât în mediile guvernamentale, cât și în cele antreprenoriale, având în vedere că atât statul, cât și oamenii de afaceri, au găsit soluții legislative/ de finanțare şi respectiv de organizare pentru a pune pe picioare linii de fabricaţie competitive ce ar putea asigura în viitorul apropiat necesarul pieței interne şi chiar al pieţei externe. 
Un exemplu în acest sens avem şi la Câmpina. Societatea Aveuro International, manageriată de tânărul om de afaceri Vlad Mircea Papuc, este singura din judeţul Prahova până în acest moment și printre puținele din țară care au început producția cu o linie de fabricație ce confecționează măști faciale de uz medical cu mare grad de protecție
Aveuro International, acreditată de Ministerul Apărării Naționale prin intermediul Centrului de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie şi deţinătoare a unui certificat de conformitate eliberat de Direcția de Sănătate Publică, fabrică măști cu eficiență de filtrare bacteriană de 99,7%. 
Cu 15 angajați în fiecare tură, Aveuro International fabrică 30.000 de măști faciale de uz medical pe zi, cu perspectiva imediată de a ajunge până la 100.000 de măşti pe zi, producția fiind destinată atât pieței interne, cât și celei externe, cu vânzare în sistem en-gros. De reţinut faptul că societatea nu comercializează produsul la bucată. Destul de rezervat în declarații, tânărul antreprenor Vlad Papuc mărturiseşte că a pune pe picioare o astfel de afacere nu este deloc ușor într-o perioadă de criză și că planurile sale de viitor sunt acelea de a dezvolta afacerea pe termen mediu și lung. 
Așadar, se poate! România are resurse umane și materiale să-și producă mărfurile de larg consum pentru propriile nevoi atât în vremuri dificile, cât și, să sperăm, în vremuri de normalitate. Oare să ne fi învățat lecția?! 
(PUBLICITATE)

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare