Știri

Interzicerea comerţului ambulant a încins spiritele în Consiliul Local

La ultima şedinţă a legislativului câmpinean, şapte consilieri ai actualei majorităţi au fost iniţiatorii unui proiect de hotărâre care impunea interzicerea comercializării ambulante de produse în zona centrală a municipiului Câmpina. Interzicerea comerţului ambulant a încins spiritele consilierilor, generând discuţii lungi şi inutile. Iniţiatorii săi au susţinut, în timpul dezbaterilor, că nu doresc să-i descurajeze pe comercianţii ambulanţi (majoritatea, romi din comunele învecinate), să-şi câştige prin muncă cinstită pâinea cea de toate zilele, dar promovarea proiectului de hotărâre este imperios necesară, ca urmare a finalizării lucrărilor de modernizare a zonei centrale. Concret, dacă tot s-au plătit sume importante pentru reabilitarea acestei zone, este păcat ca ea să fie lăsată pe mâna comercianţilor ambulanţi, care să deterioreze infrastructura cea nouă prin fixarea tarabelor sau să lase în fiecare seară mizerie în jurul locurilor în care îşi vând mărfurile. Consilierii majorităţii au arătat că nu doresc decât să conserve cât mai bine noile şi viitoarele realizări edilitare care vor înfrumuseţa centrul municipiului.

Pentru aceasta, comercianţilor ambulanţi de fructe de pădure, vâsc şi alte produse li se va interzice să-şi desfacă mărfurile în Centrul Civic şi în zona Pieţei Centrale, nu doar la colţ de stradă, dar chiar şi pe tarabe. Prin excepţie, ei se pot desfăşura activităţi de comerţ ambulant doar cu ocazia evenimentelor cultural – artistice, educative, sportive, organizate de către Consiliul Local Câmpina în zona centrală a municipiului. Intuind că este rost de câştigarea cu anticipaţie a unor voturi pentru viitoare scrutinuri (din cauza sărăciei, alegătorii romi, se ştie, sunt cei mai vulnerabili la promisiuni electorale, mai ales cei care primesc venitul minim garantat), consilierii PDL s-au opus, motivând că mai bine se realiza un regulament de funcţionare a comerţului civilizat, decât o interzicere a comerţului stradal impusă unor nevoiaşi. “În primăvară, pentru că am convenit că tarabele comercianţilor de la Ceas strică imaginea oraşului, s-a decis să cumpărăm tonete moderne, ceea ce Primăria a făcut, achiziţionând 52 de mese din fibră de sticlă. Ce facem acum cu ele?”, s-a întrebat retoric edilul municipiului, în încercarea de a-i convinge pe consilierii majorităţii să renunte la proiect. “Frumoasă încercare”, cum ar spune americanul. “Curată malversaţiune cu scop  electoral, coane Fănică!”, cum ar fi spus Caragiale, dacă ar fi participat la şedinţă. La votare, proiectul a trecut cu 12 voturi “pentru”, adică exact voturile consilierilor majorităţii. A.N. 

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare