Știri

Industria jocurilor video din România continuă să crească?

Timpul liber este un factor de maximă importanță în viața fiecărei persoane. Modul de petrecere a clipelor de răgaz face diferența. O activitate solicitantă poate duce la stres, pe când o activitate relaxantă va duce la o stării de bine îmbunătățită. De la mic la mare, preocuparea pentru timpul liber există încă de la începutul omenirii.
Diversitatea metodelor de relaxare a oferit o paletă amplă de alegeri. În prezent, există activități compatibile cu fiecare persoană. Dinamismul, cât și echilibrul regăsit în natura umană, sunt asociate cu diverse preocupări. Cititul, sportul, arta, toate sunt alegeri potrivite în vederea modului de petrecere a timpului liber.

Foto: Unsplash

Jocurile video sunt un real trend de actualitate

Un domeniu de activitate abordat tot mai des este reprezentat de jocurile video. Industria etse dinamică și promovează produse variate. Un segment popular constă în jocurile de noroc. Pe internet, fiecare cazino online oferă o paletă vastă de jocuri. Un număr considerabil de sloturi este promovat de multipli producători. Acestea sunt completate de pariuri sportive, loterii, dar și de jocuri live de masă.

Jocurile video sunt preferate și abordate din multiple motive. Unul dintre acestea constă în modul plăcut de petrecere a timpului și în senzația de relaxare. Jocurile sunt diversificate și temele se adresează gusturilor diferite ale utilizatorilor. În același timp, unele jocuri contribuie la reducerea stresului zilnic. Prin urmare, o pauză de joc poate contribui la deconectarea de la ritmul accelerat al vieții.
Un factor favorizant al acestui trend constă în tehnologia dedicată dispozitivelor mobile. Accesarea jocurilor de pe mobil a contribuit la creșterea popularității jocurilor. Apoi, grafica de calitate și caracteristicile avansate au adăugat un plus de calitate. Aproximativ 62% din utilizatori instalează pe mobil un joc. Acesta este o dovadă a îmbinării perfecte dintre accesibilitate și divertisment.

Foto: Pexels

Potențial și continuă expansiune

Încă de la început, industria jocurilor video a arătat un potențial masiv de dezvoltare și mai ales de inovare. Chiar dacă piața s-a dovedit a fi caracterizată prin competitivitate, expansiunea pare a fi de neoprit. La noi în țară, industria jocurilor video continuă să crească. Mai exact, în anul 2022, aceasta a înregistrat o cifră de afaceri de 332 de milioane de dolari.
Deși la un moment dat industria ar fi dat semne de stagnare, ascensiunea acesteia a devenit din nou activă. Cercetările efectuate de Newzoo au arătat că industria începuse din nou să crească pe la mijlocul anului 2023. Un factor ce a influențat a constat în creșterea vânzărilor consolelor de joc Playstation 5.
În anul 2023, în fruntea listei studiourilor din România se situau Electronic Arts România și Ubisoft. Numărul de posturi libere în domeniu a crescut, odată cu disponibilitatea de dezvoltare a pieței. Concomitent cu cererea, oferta devine flexibilă și vastă în același timp. În România sunt active 30 de studiouri de creare a jocurilor video cu un număr semnificativ de angajați.
Ramura de igaming este o parte puternic dezvoltată a industriei. Sunt peste 700 de companii cu acest domeniu de activitate. Jocurile video sunt un element central în cazul acestora. Produsele promovate îmbracă caracteristici cu adevărat inovatoare cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație. Platforma oricărui cazino online poate fi o bună ocazie de a experimenta această ramură.

Evenimente precum Romanian Gaming Awards sunt dovada faptului că industria continuă să se dezvolte. În cadrul acestuia sunt premiate cele mai bune jocuri lansate de companiile românești. Totodată, și inițiativele de marketing din domeniu sunt evidențiate.

Pe scurt

Industria jocurilor video are un potențial clar de dezvoltare. O dovadă certă a acestui fapt este ascensiunea înregistrată în ultimii ani. Deși încă nu este disponibil un raport statistic oficial al anului 2023, direcțiile sunt evidente. Companiile active în domeniu dezvoltă numeroase produse. Acestea sunt calitative și promovate internațional. În anii următori, este posibil ca lucrurile să capete o dimensiune accentuată, drept urmare a dezvoltării și inovării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare