Știri

În clinicile private s-au produs blocaje din cauza cererilor mari pentru testările COVID-19. Care este situaţia în Prahova.

Solicitările românilor pentru testarea cu Covid-19 cresc de la o zi la alta, astfel încât la multe clinici private din ţară s-au făcut rezervări până în luna septembrie. Din această cauză, mulţi dintre ei au fost nevoiţi să-şi anuleze planurile de vacanţă. 
La jumătatea lunii iulie, Spitalul de boli infecţioase Victor Babeş din Bucureşti anunţa că încă din prima zi în care au declarat că vor testa cu plată pentru Covid-19, rezervările au ajuns până în septembrie. Spitalul de Boli Infecţioase poate face 20 de teste contra-cost pe zi. La fel ca la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, costul unui test este de 200 lei, cel mai mic preţ disponibil pentru un test RealTime PCR, conform Gazetei de Sud. 
„În momentul de faţă, exista două teste care se efectuează pentru testarea COVID-19: Real Time PCR şi serologic. Testul Real Time PCR identifică direct prezenţa virusului în tractul respirator, deci confirmă o infecţie curentă. Testul serologic IgG este un test de anticorpi care confirmă sau infirmă dacă aţi avut o infecţie anterioară. Un test de anticorpi s-ar putea să nu arate dacă aveţi o infecţie curentă, deoarece organismului dumneavoastra îi poate lua între 1 şi 3 săptamâni după infecâie pentru a face anticorpi. Teoretic, prezenţa anticorpilor ar trebui să asigure protecţie faţă de o nouă infectare cu virusul. In prezent însă, nu sunt suficiente date care să susţină cu fermitate acest lucru despre anticorpii SARS-CoV-2 IgG”, informează doctorii clinicii MedLife. 
În Prahova, cele mai solicitate clinici care testează pentru Covid-19 sunt SanConfind, Synevo, Clinica Sante, Clinica Regina Maria şi Mediurg. 
La Centrul Medical Sanconfind pacienţii se pot testa pentru noul coronavirus doar în baza unei rezervări, de luni până vineri, în intervalul orar 7.30 – 09.00. În prezent, la clinica din Poiana Câmpina sunt făcute rezervări până la începutul lunii august şi se efectuează atât testul PCR, cât cel serologic. Pentru testul serologic se achită o taxă de 80 de lei și rezultatul este oferit în doar câteva ore. Testul PCR costă 380 de lei pentru cei care au nevoie de rezultatul în limba engleză, necesar celor care vor să călătorească peste hotare și 350 de lei în cazul în care doar doriți să verificați dacă sunteți infectați. Rezultatul unui test PCR iese în 48- 72 de ore. 
La Synevo Ploiești, din cauza numărului foarte mare de cereri, în momentul de faţă clinica nu mai testează pentru Covid-19 decât prin Direcţia de Sănătate Publică. Oamenii au devenit nemulţumiţi de faptul că din cauza acestui lucru trebuia să aştepte rezultatul testului timp de cinci zile. 
La Clinica Mediurg din Câmpina se efectuează doar testul serologic şi costă 150 de lei. 
În ceea ce priveşte Clinica Sante, testările pentru Covid nu se pot face la Câmpina, ci doar în locațiile din Ploieşti. Am mers acolo pentru a afla mai multe detalii, însă clinica era închisă. Pe uşă este lipit un anunţ în care se precizează că doar pacienţii asimptomatici sunt acceptaţi pentru testare, iar cei care prezintă febră mai mare de 37,3 nu pot fi acceptaţi pentru recoltarea niciunei investigaţii medicale. 
Roxana TUDOSE 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare