Știri

În cadrul lecţiilor de karate, Clubul Sportiv ”KOKKI” promovează principii sănătoase de viaţă

Asociația Clubul Sportiv ”KOKKI” a fost înființată în noiembrie 2011, în localitatea Cornu, județul Prahova, din dorinţa de a oferi un model social, educațional și competițional care să se reflecte în plan comunitar. Preşedintele clubului este Flavian Grădeanu, care îl coordonează alături de soţia sa Ioana. Activitatea clubului se desfăşoară pe mai multe direcții: educativă, competiţională şi de responsabilitate socială.  În ceea ce priveşte direcţia educativă, clubul urmăreşte insuflarea unor principii sănătoase de viaţă practicanţilor săi şi a unor noţiuni precum: respectul, modestia, adevărul, curajul, depăşirea propriilor limite, perseverenţa, cumpătarea, acest lucru realizându-se în special în cadrul lecţiilor de karate. 
Sub aspectul direcției competiționale, Clubul Sportiv ”KOKKI” este afiliat la Federaţia Română de Karate (F.R.K.), reuşind în anul 2012 să obţină şase medalii prin participarea la Campionatul Naţional de Karate Wado-kai, respectiv o medalie de aur şi cinci de bronz.
Pentru a lărgi cadrul direcţiei de responsabilitate socială, ACS ”KOKKI” împreună cu şcoala Gimnazială ”Profesor Cristea Stănescu” s-au gândit că reînceperea anului şcolar pentru elevii corneni, poate fi un bun motiv de instruire, pregătire și atenționare privind situațiile de urgență. Drept urmare, au încheiat un Acord de Parteneriat pentru Programe Educaționale cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ”Șerban Cantacuzino” din județul Prahova.
Astfel, la Ziua Porţilor Deschise a ISU Prahova, în data de 13 septembrie 2012, o grupă de copii a oferit publicului prezent o demonstraţie de karate. Urmarea acestui eveniment s-a concretizat într-un Acord de Parteneriat pentru Programe Educaţionale între Club şi IGSU Prahova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare