Dacă nu se întâmplă vreo nenorocire, Primăria ar putea da în folosinţă, peste câteva luni, a doua scară a blocului ANL care s-a construit pe strada Ecaterina Teodoroiu, nr.35, în spatele căminelor de lângă Turnătorie. Acest al doilea tronson este aproape de finalizare şi, după toate probabilităţile, locatarii ar putea să se mute în garsonierele şi apartamentele sale în această vară. La ultima lor şedinţă ordinară, consilierii municipali câmpineni au aprobat lista de priorităţi pentru cei 76 de solicitanţi de locuinţe situate în a doua scară a blocului ANL, destinat închirierii pentru tinerii câmpineni cu vârste mai mici de 35 de ani. Prima scară a acestui bloc ANL, scară care are numai apartamente, a fost dată în folosinţă în 2013. Lista aprobată recent de consilieri conţine 75 de nume de tineri câmpineni (unul a fost descalificat), care au depus, de ani buni, cereri pentru primirea unei locuinţe din fondul locativ de stat, dintre care doar 20 vor primi locuinţe.
Ordinea priorităţilor s-a făcut prin departajare, pe baza punctajului obţinut de fiecare solicitant în urma aplicării de către o comisie de specialitate a criteriilor stabilite de Consiliul Local în urmă cu doi ani. În mai 2012, consilierii municipali au aprobat criteriile pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de locuinţe pentru blocul de locuinţe construit prin A.N.L. pe strada Ecaterina Teodoroiu. Este vorba despre un bloc cu 40 de apartamente, distribuite pe două scări, cu câte 20 de locuinţe fiecare, construite pentru a fi închiriate tinerilor sub 35 de ani care nu au posibilitatea să-şi cumpere o casă sau care au fost evacuaţi din casele retrocedate foştilor proprietari. Valoarea totală a investiţiei este de 4,6 milioane lei, banii fiind alocaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Vârsta, nedeţinerea altei locuinţe şi angajarea într-un loc de muncă situat pe raza municipiului au fost principalele criterii eligibile pentru repartizarea locuinţelor. Au acumulat mai multe puncte persoanele căsătorite şi care au copii. Printre criteriile de acces la locuinţe, astfel cum au fost votate de Consiliul Local, amintim câteva. Titularul cererii de locuinţă trebuie să îşi desfăşoare activitatea în municipiul Câmpina sau în localităţi situate pe o rază de 35 km de municipiul Câmpina. Solicitanţii care îsi desfăşoară activitatea în afara municipiului trebuie să facă dovada că au domiciliul stabil, de cel putin un an, în Câmpina. Nivelul de studii a adus şi el un punctaj diferit, cei cu studii superioare primind 15 puncte, cel mai mare punctaj în această categorie. Chiriaşul din spaţiul unui fond locativ privat a obţinut cel mai mare punctaj (10 puncte) la categoria respectivă. Starea civilă a solicitantului a fost punctată în mod diferit (căsătorit: 10 puncte; necăsătorit: 8 puncte). După numărul de copii aflaţi în întreţinerea solicitantului, acesta a obţinut 2 puncte (pentru 1 copil), 3 puncte (2 copii), 4 puncte (3 copii), 5 puncte (4 copii). Pentru alte persoane aflate în întreţinere, indiferent de numărul acestora, solicitantul a primit două puncte. A.N.
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!