Știri

Guvernul a hotărât ca toţi preşcolarii şi şcolarii care se află la început de ciclu să prezinte obligatoriu la unităţile de învăţământ adeverinţe medicale

Ministerul Sănătăţii a decis ca toţi elevii din anii de început de ciclu să prezinte în mod obligatoriu la şcolile de care aparţin adeverinţe medicale. Este vorba despre copiii de la creşă, grupa mică de grădiniţă, clasa pregătitioare, precum şi elevii care trec clasa a V -a şi a IX-a, informează edupedu. 
Adresa trimisă de secretarul de stat Horaţiu Moldovan către toate Direcțiile de Sănătate Publică vizează prevederile ordinului comun de ministru 5.298/1.668/2011: „Documentele medicale necesare la înscrierea/ frecventarea/ terminarea unui ciclu de învățământ sunt: 
1) adeverință medicală pentru înscrierea în colectivitate, conform anexei nr. 1, care face parte integrantă din prezenta anexă; 
2) aviz epidemiologic pentru (re)intrare în colectivitate, conform anexei nr. 2, care face parte integrantă din prezenta anexă. 
Adeverinţa medicală se poate elibera doar în următoarele cazuri: 
– La înscrierea în fiecare ciclu de învăţământ- se eliberează de către medicul de familie sau de către medicul colectivităţii de la care provine copilul. 
– La terminarea unui ciclu de învăţământ preuniversitar- se eliberează de către medicul care are în supraveghere colectivitatea. 
– La transferul elevului într-o altă unitate şcolară – se eliberează de medicul care are în supraveghere unitatea de învăţământ de la care se transferă. 
Avizul epidemiologic se eliberează în următoarele circumstanţe: 
– După o perioadă de absenţă din colectivitate de cel puţin trei zile consecutive 
– La plecarea în tabere, vizite de studiu etc”. 
Ministerul Educaţiei a hotărât că şcoala va începe pe 14 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare