Știri

Georgică Lupchian infirmă teoriile lui Isaac Newton

În domeniul ştiinţei, evenimentul câmpinean al săptămânii trecute s-a derulat la Colegiul Tehnic „Constantin Istrati”. Invitat cu ocazia „Zilei Mondiale a Educaţiei” la Câmpina de către subsemnatul, inventatorul braşovean Georgică Lupchian, profesor la facultatea de Mecanică a Universităţii din Braşov, a uimit audienţa cu expunerile sale. În faţa a peste 100 de persoane, elevi, profesori, mass media, pastori români sau chiar americani (Stan Huguley şi John Thomas, din Alabama), inginerul de sub Tâmpa a uimit publicul cu cele 23 de aparate expuse. 
Georgică Lupchian, cunoscut în România ca „omul care învârte Pământul” a demonstrat celor prezenţi în amfiteatrul colegiului că Pământul este susţinut de o axa port planetă invizibilă „Steaua Polară-Polul Nord şi Steaua – Polul Sud”, acel fir care „ţine atârnat Pământul suspendat pe nimic” aşa cum spune Biblia în cartea Iov (26:7). „Cei doi poli şi cele două stele, prin magnetismul creat între ele, imprimă Pământului atât mişcarea de rotaţie cât şi pe cea de revoluţie” a subliniat Lupchian, care nu numai că a demonstrat ideile sale teoretic, ci şi practic, prin invenţiile care i-au adus medalia de argint la Salonul de Inventică de la Geneva (Elveţia, 1998). 
În timpul prelegerilor, inventatorul braşovean a precizat că proiectul său „Axele port-planetă”, vine să infirme ipotezele elaborate de Isaac Newton (încă din 1687), care spunea că Pământul se mişcă datorită inerţiei şi atracţiei gravitaţionale, fără însă să poată demonstra cine i-a dat impulsul pentru deplasare. Spre deosebire de Newton, care spunea că „inerţia e dată pur şi simplu de Dumnezeu”, Lupchian a demonstrat cu un aparat inventat de dânsul, că cele două mişcări telurice se datorează Stelei Polare, care în axa sa invizibilă cu polul Nord magnetic (ce are o înclinare mai mare de 230) nu numai că „învârte Pământul, dar îl ţine şi suspendat în Univers”. Inventatorul a demonstrat cu un alt aparat că în conformitate cu legea inerţiei şi gravitaţiei elaborată de Newton, orbita pe care se deplasează Pământul s-ar micşora în timp apropiindu-se de Soare, impactul cu acesta fiind inevitabil. „Axele port planetă, a menţionat protagonistul evenimentului, păstrează matematic distanţa dintre Soare şi Pământ sau dintre Soare şi celelalte planete, de mii sau milioane de ani”. Despre „sindromul 2012”, inginerul braşovean crede că alinierea planetelor nu va schimba echilibrul Universului. „Acelaşi eveniment a avut loc şi în martie 1982, când nivelul apei nu a urcat cu 20-30 metri, cum menţionau unii, ci cu numai 0,004 mm” a mai precizat Lupchian, care crede în echilibrul Universului.
Aparatul pentru demonstrarea mişcării de rotaţie şi de revoluţie a Pământului este unic în lume şi are acreditare MECI de 12 ani. Prin intermediul acestuia, profesorii pot explica elevilor nu numai noţiuni de Geografie, ci şi de Astronomie, Fizică, Chimie sau chiar Religie. Unul dintre proiectele la care G. Lupchian lucrează de ceva vreme este un aparat prin care inventatorul demonstrează că atracţia gravitaţională ar putea genera o electricitate foarte ieftină.
Împletind ştiinţa cu religia, Georgică Lupchian, care călătoreşte cu aparatele sale prin multe şcoli din România, elucidează unele enigme ale Universului. Invenţiile sale, de domeniul „Discovery”, am avea curajul să spunem, sunt rodul muncii a peste 25 de ani, timp în care inginerul braşovean a reuşit să demonteze ideologii care puneau în opoziţie religia şi ştiinţa. Strădania sa a fost încununată cu multe premii şi medalii. La noi şi în străinătate. 
 Nicolae GEANTĂ

4 Comentarii  

  1. Hahahaahahah.

    Sper sa fie gluma "profesor la Facultatea de Mecanica". Daca ar incepe sa-mi predea asa ceva, ar lua bataie. 🙂

  2. trist ca ignoranta e mai presus de stiinta…sau ignoranta e numita stiinta; cine nu poate intelege, sa taca, in fata celor care au primit explicatia;

  3. Profesorul are dreptate, a avut intuitia corecta. Stiinta lasata pentru poblicul larg este masluita.
    Axa tuturor planetelor trece prin Steaua Polara, inclusiv a Soarelui. De acolo din Polara se emite un flux puternic de particule care fac sa se roteasca numeroase stele dimprejur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare