Știri

FOTBAL. CS Câmpina va evolua în Campionatul Judeţean de Juniori A şi sezonul viitor

Ieri, înainte de închiderea ediţiei, am primit la redacţie un comunicat de presă semnat de Comitetul Director al Clubului Sportiv Câmpina prin intermediul căruia conducerea clubului explică în amănunt atât evoluţia activităţilor sportive, de la înfiinţare şi până în prezent, cât şi recentele decizii administrative în ceea ce priveşte activitatea secţiei de fotbal. 
Singura noutate ce se regăseşte în mesajul conducătorilor clubului câmpinean, pe care îl publicăm integral mai jos, se referă la faptul că CS Câmpina a renunţat pentru moment la planul de a înscrie echipa de fotbal într-un eşalon judeţean de seniori, preferând ca aceasta să evolueze şi în sezonul 2017 – 2018 în liga de juniori A. 
„Faţă de cele apărute în spaţiul public în ultimele săptămâni în presa locală şi pe reţelele de socializare şi pentru o cât mai corectă informare a opiniei publice, ne vedem nevoiţi să venim cu unele precizări lămuritoare cu privire la activitatea secţiei de fotbal a Clubului Sportiv Câmpina.
Mai întâi de toate, trebuie precizat, pentru toţi aceia care încă nu cunosc acest lucru, faptul că secţia de fotbal a CSC şi-a început activitatea în primăvara anului 2016, odată cu venirea la club a antrenorului Roberto Opaţchi. Încă de la început, proiectul a fost conceput în vederea selecţiei şi formării cât mai multor grupe de copii şi juniori, care în timp să constituie pepiniera unei viitoare echipe a oraşului ce avea să reprezinte comunitatea în eşaloanele fotbalistice judeţene ori în cel mai optimist caz, în cele naţionale. Primele acţiuni în plan sportiv ale antrenorului Roberto Opaţchi au fost acelea de a organiza selecţii la grupele de copii, selecţii care până în prezent au adus CSC-ului 80 de copii ce se iniţiază în tainele fotbalului, în mod gratuit, sub îndrumarea unor antrenori profesionişti, într-o bază sportivă modernă.
Într-o perioadă foarte scurtă de timp (mai 2016 – iunie 2017), secţia de fotbal s-a dezvoltat peste aşteptări, reuşind să formeze şi să pregătească trei grupe de copii şi o grupă de juniori A, înscrisă în Campionatul Judeţean de Juniori. Cu multă muncă şi seriozitate, echipa de juniori a reuşit la sfârşitul acestui sezon performanţa de a câştiga Campionatul Judeţean şi de a se clasa pe locul al III-lea la turneul semifinal naţional organizat de FRF, fiind astfel prima echipă câmpineană de juniori care ajunge la acest nivel după 1989.
Cum era şi firesc, următorul pas ar fi fost acela de a înscrie această tânără echipă într-unul din campionatele judeţene de seniori, pentru ca tinerii fotbalişti să capete o mai mare experienţă şi pentru ca municipalitatea câmpineană să fie reprezentată la un nivel mai înalt al fotbalului prahovean. Primul demers în acest sens a fost acela de a solicita Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova înscrierea echipei la seniori. Aproape în acelaşi timp cu demersul nostru, am primit de la conducerea echipei Petrolul Băicoi o neaşteptată ofertă de a înscrie CS Câmpina în Liga A Prahova, în locul echipei băicoiene ce intenţiona să renunţe la a mai juca în acest eşalon. Subliniem că oferta celor de la Băicoi nu a fost condiţionată de niciun fel de recompensă materială (aşa cum eronat se precizează într-o ştire apărută în presa locală), ba dimpotrivă, clubul băicoian oferea locul în Liga A Prahova şi trei-patru jucători cu experienţă, care să întărească lotul câmpinean în perspectiva unei evoluţii la seniori. 
Singurul impediment, care s-a şi dovedit a fi de netrecut (în cazul clubului nostru, cel puţin), era acceptul AJF Prahova pentru acest schimb de locuri. În consecinţă, având în vedere că negocierile dintre Petrolul Băicoi şi AJF Prahova pe această temă sunt încă departe de a fi încheiate şi noi nu ne dorim să mai prelungim această stare de incertitudine, care nu duce la nimic bun, am hotărât să înscriem pe mai departe echipa , cel puţin în anul competiţional 2017 – 2018, în Campionatul Judeţean de Juniori A şi să ne concentrăm în continuare pe segmentul pregătirii de copii şi juniori. În acest sens, Comitetul Director al CSC (forul conducător care, în conformitate cu Regulamentul de organizare şi funcţionare al CS Câmpina, ia toate deciziile în plan organizatoric şi sportiv) a mai hotărât şi înscrierea unei alte echipe de juniori în Campionatul Judeţean de Juniori C, echipă care va evolua sub comanda antrenorului Claudiu Dumitrescu.
Comitetul Director al CS Câmpina”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare