Știri

Florinița Dulă, noul președinte al femeilor liberale din Câmpina: „În politică, soțiile își urmează soții și invers”

Recent, s-a desfășurat ședința de alegeri a Organizației de Femei a PNL Câmpina. În fruntea organizației femeilor liberale din municipiu au fost alese foarte multe persoane cu inimile PDL-iste până acum trei ani, ceea ce a nemulțumit femeile cu vechi state în partid.  Adică femeile care erau liberale și acum un deceniu, și acum două decenii. Se pare că situația este identică celei de la alegerile de anul trecut, pentru șefia PNL Câmpina, când balanța victoriei lui Tiseanu în alegeri (și a echipei sale din Biroul Executiv) a înclinat-o numărul mai mare de foști pedeliști prezenți în Adunarea generală pentru alegeri. Acum, ceea ce frapează în plus este numărul de soții de fruntași liberali locali prezente în conducerea Organizației de Femei a PNL Câmpina. 
Florinița Elena Dulă este soția consilierului personal al primarului Câmpinei (Marian Dulă), iar Elena Bondoc este tovarășa de viață a consilierului municipal Viorel Bondoc. Președinta OF a PNL Câmpina consideră că este firesc așa. Și nu este vorba despre transformarea unui partid într-o afacere de familie, ci despre faptul că, în politică, soţiile îşi urmează soţii şi invers.
Vă prezentăm, în interviul de mai jos, noul lider al femeilor liberale din Câmpina: Florinița Elena Dulă.

 – Felicitându-vă sincer pentru funcția în care ați fost aleasă, vă întreb fără nicio răutate ce se întrebau unii cârcotași zilele trecute: nu sunt prea multe soții de fruntași liberali locali în conducerea OF a PNL?
– Soţiile îşi urmează soţii şi invers, în politică. Este de dorit să fie de aceeaşi parte a eşichierului politic şi să se susţină reciproc. Mi-ar fi plăcut să fie mai mult de două soţii de fruntaşi liberali în conducerea locală a femeilor liberale câmpinene.
– Cum s-au desfășurat alegerile pentru conducerea organizaţiei femeilor liberale și care este structura forului de conducere al organizaţiei?
– Biroul Politic Local al Organizaţiei Femeilor Liberale are în compunere, în afară de funcția de preşedinte, în care am fost aleasă în mod democratic, un prim-vicepresedinte – în persoana doamnei Gena Preda, trei vicepreşedinţi: doamnele Florina Valeria Bobescu, Elena Bondoc, Laura Petronela Perian, apoi, un secretar general, Ioana Bumbacea, şi trei secretari executivi – Alexandra Muşat, Eleonora Ştefan, Bianca Evelina Roman. Şedinţa de alegeri s-a desfăşurat democratic, într-o atmosferă colegială, fiind propuse doamne şi domnişoare cu experienţă, dar şi dintre cele tinere. Eu am mai fost în conducerea locală până în 2012, când îndeplineam funcţia de secretar cu cancelaria.

– PNL are mai multe femei în conducerea centrală de la București, dar și în cea județeană de la Ploiești. Credeți că procentul de promovare a femeilor în politica liberală câmpineană este satisfăcător sau ar merita mai multă atenție din partea liderilor masculini ai PNL Câmpina?
– Dezideratul PNL este să aibă în conducere o treime femei. La Câmpina această pondere este depăşită, liderii bărbaţi având în vedere permanent acest obiectiv. Dintre cei doi consilieri judeţeni câmpineni, una este o doamnă: Rodica Mariana Papuc.  La nivelul consiliului local, din cei opt consilieri municipali, trei sunt femei: Elena Albu, Monica Iosefina Clinciu şi Corina Oana Topală. La conducerea OFL Prahova este o câmpineancă, Monica Clinciu, pe care o vom susţine pentru un nou mandat, peste două săptămâni.
– Ce proiecte de viitor aveți pentru organizația pe care o veți conduce următorii patru ani.
– Mă gândesc la trei planuri. Unul de acţiune pentru noi, femeile: informare despre evenimente politice, petrecerea timpului liber. Altul, pentru susţinerea organizaţiei mari a PNL Câmpina, a preşedintelui Horia Tiseanu: pre-campanii şi campanii electorale, discuţii cu cetăţenii pentru răspândirea ideilor liberale. Şi un alt plan, cel al educaţiei tinerei generaţii: mici acţiuni cultural-artistice şi distractive în cadrul unor ateliere, organizate chiar la sediul nostru. Vreau să subliniez că-mi place munca în echipă, pentru că doar aceasta dă rezultate.
Adrian BRAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare