Știri

Finala Cupei României, o dezamăgire

Un proverb românesc spune “La pomul lăudat să nu te duci cu sacul” şi s-ar aplica din plin finalei Cupei României, faza judeţeană, din acest an, partidă desfăşurată sâmbătă,de la ora 11.00, la Câmpina, pe stadionul “Rafinăriei”. Faţă în faţă s-au aflat echipele Intersport Plopeni şi Caraimanul Buşteni.A fost unul dintre cele mai slabe meciuri pe care le-am văzut la nivelul primului eşalon judeţean… O pierdere de vreme, spectatorii (aproximativ 500) mulţumindu-se doar cu o repriză de… plajă. De altfel, jocul a început cu o întârziere de 12 minute (inadmisibil pentru o competiţie laun asemenea nivel, indiferent care ar fi explicaţiile). Pe teren, două echipe anoste, cu jucători bătuţi în cap (de soare), cu antrenori neinspiraţi… Faze foarte puţine, majoritatea doar rodul întâmplării, două goluri care vor fi rapid uitate şi o festivitate de premiere mult peste nivelul partidei – pe acordurile Champions League şi cu profesorul Octavian Bălteanu pe post de maestru de ceremonii, în mare formă. Trebuie spus că de la partidă a absentat tocmai preşedintele AJF Prahova, Silviu Crângaşu, observator la partida de Liga a II-a dintre Jiul Petroşani şi Internaţional Curtea de Argeş. Golurile au venit pe finalul celor două reprize, mai întâi prin Huza, chiar în minutul 45 (foto – Huza bucurându-se imediat după înscrierea golului), şi prin Drugău, în minutul 83, în vreme ce, în tribune, jucători şi conducători ai echipelor Unirea Câmpina şi CS Băneşti, învinsele din semifinale, regretau că nu au participat la ultimul act, fiecare socotind că ar fi putut câştiga trofeul, mai ales la felul în cares-au prezentat finalistele.Un meci slab, o finală urâtă…

Vali Bunea şi câmpinenii
Chiar cu puţine momente înaintea fluierului de start al finalei, unul dintre componenţii formaţiei Intersport Plopeni stătea de vorbă cu Mărgărit “Mara” Ciobotaru, unul dintre jucătorii-sponsori ai formaţiei Unirea Câmpina, şi cu jucătorul acestei formaţii, Ungureanu. Jucătorul formaţiei din Plopeni, cu care discutau cei doi câmpineni, este Valentin Bunea, câmpinean la rândul său, şi unul dintre puţinii jucători care se pot mândri cu un titlu naţional. Bunea a câştigat titlul de campion naţional la futsal cu echipa patronată la momentulrespectivde Mitică Dragomir.
Arbitraj fără probleme
Partida a fost arbitrată de Daniel Richită – Adrian Stoenoiu (Boldeşti), Marian Iamandi (Ploieşti – Valentin Marinică (Cornu), observatori fiind Octavian Bălteanu, pentru joc, şi Mihai Ion, pentru arbitraj,ambii din Ploieşti. Richită nu a avut absolut nici un fel de problemă de-a lungul celor 90 de minute de joc, acordând doar trei cartonaşe galbene (foto – momentul acordării unuia dintre acestea). Totuşi, o brigadă destul de bătrână, fiecare component având în jurul vârstei de 40 de ani… Poate nu era rău dacă finala era folosită ca un bun prilej să se dea încredere unor tineri, aşa cum era “rezerva” Valentin Marinică, din Cornu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare