Știri

Filiala Câmpina a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, la ora bilanţului

Recent, în Sala Mică a Casei de Cultură, a avut loc Adunarea Generală a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere  – Filiala Câmpina,   prilej cu care a fost analizată activitatea acestei structuri în ultimul an. A fost prezentat cel mai important document al ordinii de zi, bilanţul ultimului an, un an bogat în acţiuni şi vizite de prietenie pe care rezerviştii câmpineni ai Armatei Române le-au efectuat în Germania şi Republica Moldova. Dintre foştii ofiţeri militari de carieră participanţi la şedintă, i-am remarcat pe Mihai Stănescu (fost primar al oraşului şi fost consilier municipal) şi pe Lucian Cercel (fost consilier municipal în două  mandate). Este vorba despre cele două vizite externe, la rezerviştii din Achern (Germania) şi Cimişlia (Republica Moldova).  În Raportul privind activitatea Biroului Filialei Câmpina a ANCMRR pentru perioada martie 2013 – martie 2014, col. (rez) Marian Dulă, preşedintele Filialei, a evidenţiat câteva aspecte importante ale evoluţiei şi acţiunilor ANCMRR. Astfel, foarte importantă este calitatea de asociaţie de utilitate publică acordată A.N.C.M.R.R. după 14 ani de afirmare rodnică în viaţa cadrelor militare în rezervă şi în retragere provenite din Armata României.  Dacă statutul de  asociaţie de utilitate  publică, cu tot ce decurge din aceasta, a fost acordat de Guvernul României, notorietatea publică a fost dobândită de A.N.C.M.R.R. prin activitatea desfăşurată în timpul ce s-a scurs de la constituire până în prezent. În nenumărate rânduri, în tot cursul anului 2013, conducerea centrală a ANCMRR a făcut demersuri la ministrul Apărării Naţionale, la primul ministru, la cele două camere legislative, precum şi la alianţele politice aflate la putere, pentru urgentarea aprobării în Camera Deputaţilor – Cameră decizională, a proiectului de Lege elaborat de un grup de senatori şi deputaţi, referitor la procesul reparatoriu în domeniul pensiilor militare. S-a evidenţiat care sunt beneficiarii Legii 241/2013 în afara celor care prin recalculare/revizuire, potrivit Legii 119/2010 şi OUG nr.1/2011, li s-a stabilit un cuantum mai mic decât  cel avut în decembrie 2010. 
„Atât ca militari activi, dar şi în rezervă sau retragere, ne-am făcut datoria faţă de ţară.  Noi, militarii, nu cerem pomeni. Cerem doar drepturile cuvenite date de Poporul în serviciul căruia vom fi până în ultima clipă de viaţă. Corecţia unei legi nu tocmai bune se poate face prin Parlament şi iniţiativă guvernamentală dar şi prin atitudinea solidară a corpului cadrelor de rezervă şi active, prin dialogul nediferenţiat al militarilor însişi”, le-a spus Marian Dulă colegilor săi din sală. 
A fost dezbătut, de asemenea, faptul că asigurarea cu medicamente gratuite pentru pensionaruii militari nu este rezolvată la Câmpina. O perioada destul de îndelungată, nicio farmacie comunitară nu a avut contract cu Spitalul Clinic de Urgentă Militar Bucureşti, deoarece acesta nu a avut fonduri alocate. Pentru o perioadă scurtă de timp, iulie-decembrie 2013, mai multe farmacii din Câmpina a avut contract cu Policlinica Militară Bucureşti, din str. Cobălcescu. “Nu ştim la cine este vina, dar este jenant ca un pensionar militar provenit din MAI să primească medicamente gratuite şi compensate, iar unul provenit din MApN să nu beneficieze. În luna februarie am înaintat la Filiala Judeţeana ANCMRR o scrisoare prin care solicitam intervenţia la forurile superioare, pentru rezolvarea problemei medicamentelor gratuite la Câmpina pentru pensionarii militari proveniţi din M.Ap.N.”, a mai declarat în plenul şedinţei preşedintele Filialei Câmpina a ANCMRR. A.N.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare