Știri

Exercițiu de sinceritate: de ce nu mai crede Liviu Briciu în partidele care conduc România de 30 de ani

Prin tot ceea ce spune, Liviu Briciu ne demonstrează că este un cunoscător al clasei politice din interiorul ei, pentru că a încercat ani la rând să înțeleagă, fără să reușească, cu ce se ocupă politicienii, acești oameni crescuți în școala comunismului, cea mai mare parte dintre ei, cu „diploma de absolvenți” în social-democrație, liberalism, țărănism și multe alte forme doctrinare născute după 1989.
Liviu Briciu ne explică cum a învățat, ca mulți alții, ce înseamnă umilința într-un partid, în cazul lui un partid de dreapta, cotropit la vârful conducerii, în toată istoria sa post-decembristă, de „elitele” sistemului neo-comunist. Liviu Briciu ne arată că a văzut clar și a înțeles bine falimentul acestor partide „care n-au nicio șansă de a se reforma” și a ales să nu stea de o parte. 
„Noi trăim astăzi vremuri de completă lipsă de autoritate în toate domeniile și toate acestea sunt induse de lumea politică (…). Aceste partide sunt creația celor care au dat lovitura de stat în România invocând democrația (…) În structurile celor două, trei partide mari reprezentate la nivel național, niciodată nu o să aveți candidați în care să aveți completă încredere, pentru că ei trebuie să facă jocul județului sau al centrului (…). Partidele politice înființate după revoluție au avut întotdeauna oameni care ne-au stăpânit, începând din 90 și până azi (…). Niciun om care a vrut să facă politică nu a avut acces în aceste structuri (…). La Câmpina, PNL a fost spulberat în alianța cu PDL (…). La adunarea generală de alegeri condusă de primarul Tiseanu s-a votat împotriva oricărei reguli democratice din lume, luarea dreptului la cuvânt. Adică ei au hotărât că n-avem dreptul să vorbim și odată cu acest aspect mi-am dat seama că nu aveam nicio șansă încercând să fac politică într-un astfel de partid”.
Acestea sunt doar câteva dintre cele mai interesante afirmații făcute de candidatul POL la funcția de primar al Câmpinei în partea a treia a interviului pe care vă invităm să-l urmăriți mai jos.
 

Un comentariu

  1. Cat adevar graiesti, domnule Liviu Briciu! Cum ar fi sa se trezeasca cetatenii si ar merge la vot, votand partidele noi, nu cei revopsiti! ci intr-adevar oameni care au aratat in viata lor ca pot realiza ceva.
    Nu politruci! Daca USR-isti nu ar fi devenit politruci, nu ar fi facut alianta cu PNL, nu ar fi acceptat tot felul de traseisti de la PSD samd si nu ar da sprijin pentru persoane dubioase. Este balsam pentru sufletul meu ca exista o varianta de votat: Partidul Oamenilor Liberi – POL Câmpina si Liviu Briciu pentru functia de Primar. Nu o spun ca vreau sa fac reclama cuiva, ci pentru ca imi doresc din toate inima pentru mine si familia mea, vecinii mei si prietenii mei din Campina. Sa fie cu succes! Dupa ce aud eu prin targ, sansele sunt bune ca veti reusi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare