Știri

Etnobotanicele au fost interzise în Câmpina

Celebrele produse ale „magazinelor de vise”, substanţele etnobotanice, au fost interzise şi la Câmpina, printr-o hotărâre a Consiliului Local, adoptată la finele lunii ianuarie. Proiectul a fost iniţiat de primarul Horia Tiseanu, la recomandarea Poliţiei Municipale şi a Consiliului Judeţean, şi prevede interzicerea „importului, exportului, comercializării, depozitării, fabricării, distribuţiei, deţinerii, consumului, oferirii, transmiterii, achiziţionării şi producerii substanţelor, plantelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotropende orice fel”. Amenda pentru nerespectarea acestei hotărâri este cuprinsă între 1.500 şi 2.500 lei.
În cadrul discuţiilor, primarul Horia Tiseanu a ţinut să mai adauge că şi Câmpina s-a confruntat cu problema „magazinelor de vise”: „Etnobotanice s-a vândut şi în Câmpina, într-un magazin de pe Strada Toma Ionescu, care, din fericire, nu mai funcţionează. Pentru sănătatea copiilor noştri, sperăm să nici nu mai apară astfel de tentaţii”.
La finalul şedinţei, consilierul Marian Nistor a revenit la acest subiect solicitând ca „hotărârea să fie comunicată şi Spitalului Municipal, iar celor care vin la spital urmare a consumului unor astfel de substanţe, la cererea de externare să li se ataşeze direct amenda”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare