Știri

Editorial

BLESTEMUL GRILEI
   
Unul dintre blestemele lumii de azi este faptul că ea ne oferă din abundenţă „grile”, intepretări pre-fabricate despre orice, care ţin loc de gîndire personală. Ideologiile de orice fel sunt prin definiţie astfel de paturi procustiene care ne dispenează de efortul cogitatoriu. Şi nu mă refer numai la ideologiile direct politice, ci şi la cele aparent „neutre”, cum ar fi ecologismul sau feminismul, cu implicaţii la fel de pernicioase politic. Iar prostiile oamenilor deştepţi sunt mult mai mari decît cele ale proştilor pur şi simplu. Dl. Mihai Neamţu este un om deosebit de inteligent, şi ar fi un cîştig extraordinar pentru apterul nostru parlament dacă ar avea un asemenea intelectual de elită europeană. Numai că domnia sa nu ştie să gîndească politic, a recitat un text splendid al lui Radu Gyr la o întrunire politică. N-a greşit textul (cum îl acuză imbecilii ideologici) ci contextul. Şi dl. Răzvan Codrescu, scriitor americano-român este un om foarte deştept. Domnia sa susţine senin că nu vine în România pentru că sunt fasciştii la putere. Deci Che Ponta, şi Felix Securescu, sub privirea blîndă a Bunicuţei staliniene sunt fascişti, nu comunistozi sadea. Halal! Dl. Andrei Oişteanu, la fel, un om extrem de inteligent, autor de cărţi excepţionale şi stranii, afirmă, amanetînd profetic viitorul, că anitsemitismul este o chestie eternă, care nu se va sfîrşi niciodată.

Am scris cîndva că, sub aparenţa sa de gracilitate englezească, dl. Mihai Răzvan Ungureanu pare un tip de o duritate de oţel ninja. Cred că nu-i va ierta pe nici unul dintre cei vinovaţi de căderea guvernului său. Acum, a profitat de gafa mult prea naivului Neamţu pentru a-i administra un elegant upercut de aliat de conjunctură. Centrul pentru Monitorizarea şi combaterea Antisemitismului a reacţionat violent la recitarea dlui. Neamţu. Mult mai violent decît la aberaţia făţiş antisemită a lui Şova, sau la mizeriile vadimiste de aceeaşi natură. Imediat şi Radio România l-a invitat pe dl. Radu Ioanid care s-a opus vehement paralelei comunism-fascism, dar a şi adus elogii comunismului care ar fi modernizat România. Sic!!! Ceea ce este un fals istoric patent. Există însă documente oficiale ale statului român  care condamnă comunismul ca regim criminal.

Implicit, domnia sa elogiază un regim criminal, în limitele stricte ale legii a cărei neaplicare tocmai o deplîngea fariseic. Dl. Neamţu a crezut că trăieşte într-o ţară normală, în care se poate dezbate calm şi argumentat orice. A greşit politic, furnizând adversarilor muniţie din belşug cu care va fi atacat toată campania. Nu discut urletele gibonilor de la Antene care, culmea ridicolului, tocmai îl elogiaseră pe Radu Gyr cu puţin înainte de recitarea lui Neamţu. Ci exprimă doar paralizia gîndirii prin grile.  Este vorba, în fond, despre faptul că România nu şi-a reglat conturile cu istoria recentă. Comunismul încă nu este studiat în şcoală. Ştiu profesori de istorie care predau lecţiile respective la modul encomiastic naţionalist. Aiudul sau Memorialul de la Sighet sunt într-un fel de semi-legalitate, nu se vorbeşte de crimele comunismului, ba chiar se lasă a se înţelege că, întrucât multe dintre victimele sistemului penitenciar erau legionari, „bine le-au făcut”. În general, transformarea istoriei în armă politică este o poziţie foarte periculoasă. Îndemnul lui Mihai Neamţu, printr-un poem răscolitor, era adresat acelei populaţii anesteziate de o propagandă mîrşavă şi care îndeobşte nu are acces la aerul rarefiat al dezbaterilor de idei în care vorbesc, Neamţu, Papahagi, Ungureanu, Voinescu, Dâncu, Radu F. Alexandru şi alţi cîţiva, foarte puţini. Gîndirea prin grile face posibilă ca un „cretin absolut” (apud prof. Neagu Djuvara) să ne reprezinte în parlamentul european şi, în curînd, în cel românesc, în timp ce elita intelectuală este demonizată de gâzii ideologiei cu grile.
   
P.S. dl. Ponta face planuri cu viitorul guvern, nici gînd de demisie. În acest timp, un nou plagiat zguduie Ministerul Învăţămîntului, tot de revista Nature dezvăluit, spre groaza doamnei minstru, care nu ştie cum să mai acopere stupoarea internaţională. În acest timp, o altă doamnă rector, Dumitrescu, care a ratat de puţin ministeriatul, implică laureaţi de Nobel şi profesori de notorietate mondială care i-ar fi adus elogii, în vreme ce dînşii n-au auzit de ilustra-i persoană şi nici de cursurile pe care le-ar fi urmat la „Standford”. Vezi http://www.contributors.ro/editorial/exclusiv-hotnews-contributors-ro-premiul-nobel-pentru-ciuruit-jurnalistii-cu-rafale-de-minciuni-corina-adriana-dumitrescu-membru-in-consiliul-superior-al-magistraturii/  
Totuşi, cînd vom scăpa de această pegră de minciuni?
Christian CRACIUN

Un comentariu

  1. @ Christian Craciun

    Va atrag atentia ca ma confundati cu scriitorul evreu Andrei Codrescu (Andrei Perlmutter) si riscati sa va umpleti de ridicol (mai ales ca eu trec drept "reactionar" sadea si n-am nici cea mai mica legatura cu America).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare