Știri

Duel verbal cu multe scântei şi grade între consilierul Florin Frăţilă şi primarul Horia Tiseanu

Până să ajungă consilier municipal din partea PNL, Florin Frăţilă, preşedintele Comisiei de cultură, educaţie, sănătate, sport şi tineret din cadrul legislativului municipal, se număra printre cei mai aprigi adversari ai primarului Horia Tiseanu, preşedintele PDL Câmpina. După ce a ajuns ales al comunităţii câmpinenilor, Florin Frăţilă a revenit, pentru o perioadă, la sentimente ceva mai bune (mai ales în timpul unor sărbători locale, cum ar fi Serbările Toamnei), dar nu a renunţat să-i monitorizeze acţiunile primului demnitar al oraşului, cutezând de fiecare dată să critice activitatea edilului-şef atunci când considera că acesta din urmă greşeşte.
Recent, în plenul Consiliului Local, Frăţilă i-a adus acuze tăioase primarului, strigându-i acestuia, în finalul ultimei şedinţe a aleşilor desfăşurată joia trecută: “Aţi transformat Poliţia Locală într-o miliţie personală. Ati fost recent la sediul Poliţiei Locale pentru a face presiuni asupra poliţiştilor din subordinea Primăriei, în sensul de a-i determina să acţioneze la comenzile dvs. politice”. Nemulţumirea lui Frăţilă era îndreptată şi împotriva managerului-general al Spitalului Municipal Câmpina (SMC), Alexandru Matei. Acesta fusese invitat printr-o adresă a Comisiei de cultură, educaţie, sănătate, sport şi tineret să vină în plenul legislativului municipal pentru a lămuri anumite aspecte legate de situaţia financiară a spitalului şi de stadiul proceselor cu Clinica Romgermed. Printr-o adresă protocolară, medicul chirurg a declinat invitaţia pe motiv că aproape toată săptămâna trecută, deci şi în ziua şedintei aleşilor, se află  la un seminar organizat de Ministerul Sănătăţii pentru perfecţionarea directorilor din unităţile spitaliceşti. Florin Frăţilă a atras atenţia că “managerul spitalului a avut timp pentru a organiza o conferinţă de presă, cu o zi înainte de şedinţă, dar nu a binevoit să se prezinte la interpelarea Consiliului Local, în subordinea căruia se află Spitalul Municipal, care primeşte finanţări importante de la buget.”
În replică, primarul Horia Tiseanu a arătat că “managerul SMC  a trebuit să fie prezent la un curs de perfecţionare organizat de ministerul de resort aproape în fiecare azi a săptămânii, mai exact, în fiecare după-amiază, fapt care i-a permis să organizeze, în preziua şedinţei de Consiliu, o conferintă de presă pentru a  informa despre câştigarea primului proces cu Romgermed. Aşa cum se întâmplă şi în Parlament, în miniparlamentul câmpinean, conform Regulamentului de Funcţionare, şefii instituţiilor publice sunt interpelaţi de către consilieri numai în plenul adunărilor Consiliului Local, iar nu prin scrisori venite din partea unor comisii de specialitate. Dacă vreţi să faceţi interpelări, le puteţi face acum, urmând ca persoanele interpelate să se prezinte în faţa dvs. la următoarea şedintă a Consiliului Local.”
Primarul a mai susţinut, de asemenea, că nu a fost la sediul Poliţiei Locale pentru a face presiuni politice asupra poliţiştilor, ci doar pentru a-i dojeni pe câţiva dintre ei, care nu-şi îndepliniseră corespunzător atribuţiile de serviciu. Ultimul duel verbal dintre consilierul liberal Frăţilă şi primarul Tiseanu nu a avut un învingător, terminându-se nedecis. Cu toate acestea, ne aşteptăm, în viitor, ca războiul dintre cei doi să continue, Florin Frăţilă înscriindu-se cu succes pe lista celor mai aprigi duşmani politici ai edilului câmpinean. A.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare