Știri

Doar din penalty…

CSM Câmpina – Tricolorul Breaza 1-0 (0-0)
Pe o suprafaţă de joc pe care nu ar fi trebuit să se permită disputarea unui meci de fotbal, a trebuit să se joace, sâmbătă la prânz, partida din cadrul Cupei României, faza judeţeană, dintre CSM Câmpina şi Tricolorul Breaza. Nu a fost o partidă în adevăratul sens al cuvântului, pentru că nici una dintre echipe nu s-a putut desfăşura din punct de vedere tactic – tehnic, nici atât – pe o asemenea suprafaţă de joc. În aceste condiţii, esenţială a fost determinarea şi disponibilitatea la efort fizic intens. Câmpinenii au fost mai prezenţi în jumătatea adversă de teren şi au dominat prima repriză, dar ocaziile lor nu au fost extrem de clare, rând pe rând aproape toţi jucătorii din compartimentul ofensiv ratând posibilitatea de a-şi trece numele pe lista marcatorilor.
După pauză, lucrurile au început să se desfăşoare după un scenariu asemănător primei reprize, doar starea de nervozitate devenind din ce în ce mai intensă, atât din cauza unor decizii de arbitraj, cât şi ca semn al frustrării jucătorilor pentru nereuşitele de ordin tehnic, generate de starea terenului. Şi s-ar fi putut juca aşa poate chiar 120 de minute, destui fiind cei care se temeau de prelungiri… Dar lucrurile s-au schimbat. Mai întâi, în minutul 58, Ilioiu a fost eliminat, la o fază la care ar fi trebuit judecaţi cu aceeaşi măsură ambii jucători implicaţi. Apoi, parcă în compensaţie, arbitrul George Frăţilă a dictat penalty la o intervenţie a unui fundaş brezean asupra lui Budileanu, iar Gânju a transformat fără emoţii. Era minutul 62, iar până la final nu s-a mai întâmplat nimic notabil. Şi asta pentru că brezenii au fost mai preocupaţi să se răfuiască – la aproape orice decizie – cu arbitrul, în vreme ce câmpinenii doar au menţinut rezultatul, asigurându-şi astfel calificarea pentru faza următoare a competiţiei.
CSM Câmpina: Cosmineanu – Burchi, Radu, Gânju, Georgescu – Motoroiu, Budileanu, Ilioiu, Necula – Negreanu, Hromei. Rezerve: Marinică – Bej, Grigoraş, Ad. Vintilă, Negoiasă, R. Stoica, Burlacu. Antrenor: Robert Opatchi.
Tricolorul Breaza: Şandru – Boroş, Sterea, Cazan, Olteanu – A. Stoica, Stoian, Şerbănescu, Ciorchină – Cojocaru, Loga. Rezerve: Butuza – Al. Pavel, Ad. Pavel, Negotei, Botea, I. Vintilă, Bucur. Antrenori: Florin Stăncioiu, Costin Plăvache.
Arbitri: George Frăţilă – Marius Diaconu, Stelian Mălăroiu. Observator: Decu Crângaşu.
Ilioiu, eliminat la debut!
Bogdan Ilioiu este cel mai important transfer realizat de CSM Câmpina în această iarnă. Întâlnirea de sâmbătă a fost primul său meci oficial în tricoul CSM-ului, iar Bogdan Ilioiu a fost unul dintre jucătorii cei mai determinaţi în atitudine. Poate tocmai din prea multă dorinţă de a demonstra reuşita transferului său, s-a lăsat – nepermis pentru experienţa sa – angrenat într-un clinci, care i-a adus eliminarea în minutul 58. Şi cum a fost vorba de un cartonaş roşu direct, Bogdan s-ar putea trezi suspendat mai mult de o etapă, oricum suspendarea urmând a o ispăşi în campionat.

 Negreanu a părăsit terenul accidentat
La 1-0 pentru CSM şi în inferioritate numerică, atunci când se intra în ultimul sfert de oră al partidei, Mugurel Negreanu a luat o acţiune pe cont propriu şi a ajuns la vreo 30 de metri de poarta adversă, faţă în faţă cu Şandru, portarul Tricolorului, care nu a avut altă alternativă de a-l opri decât cu un atac destul de dur. Negreanu nu s-a mai ridicat de la pământ, în ciuda eforturilor sale vizibile. Au intervenit medicii, dar Mugurel Negreanu a fost scos pe braţe în afara terenului şi înlocuit, devenind incert pentru partida din campionat, de duminică. Atacantul CSM-ului a acuzat o lovitură în tibie, într-o zonă neprotejată de apărători, medicii recomandându-i investigaţii suplimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare