Știri

DNA a finalizat cercetările în dosarul edilului Câmpinei. Primarul Horia Tiseanu va fi trimis în judecată

Săptămâna trecută, mai precis joi, 15 iunie, primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, s-a prezentat în faţa procurorilor anticorupţie pentru a i se comunica faptul că au fost finalizate cercetările în dosarul în care este învinuit de abuz în serviciu şi delapidare şi că va fi trimis în judecată. 
Vă reamintim că Horia Tiseanu este acuzat de abuz în serviciu pentru că a folosit în scop personal şi exclusiv autoturismul Opel Insignia, achiziţionat cu bani publici pentru Poliţia Locală, cu încălcarea dispoziţiilor legale, după cum reiese din ordonanţa procurorilor DNA:  „În cursul anului 2014, inculpatul Tiseanu Horia Laurențiu, în calitate de primar al municipiului Câmpina, beneficiind de ajutorul suspecților Ecaterinescu Gheorghe, Micu Costin-Octavian și Gheorghe Carmen Daniela, a dispus achiziționarea unei mașini marca Opel Insignia, în scopul folosirii personale și exclusive, cu încălcarea dispozițiilor legale. Autoturismul a fost cumpărat din fondurile alocate Poliției Locale Câmpina (unitate fără personalitate juridică, aflată în subordinea primarului) deoarece, conform prevederilor legale, Primăria Câmpina nu avea dreptul de a achiziționa niciun fel de autoturism pentru folosința proprie. 
Pentru a păstra o aparență de legalitate au fost întocmite două facturi pentru cumpărarea autoturismului, ambele emise de societatea reprezentată de suspectul Micu Costin-Octavian, în valoare totală de 131.600,66 lei (79.802,20+51.798,46 lei), echivalent al sumei de 29.654 euro. Ulterior, documentele respective au fost înregistrate în contabilitatea instituției publice în conturi separate, cu consecința aparentei respectări a pragului valoric legal de 18.000 de euro, în contextul în care s-a considerat că o achiziție în această limită ar fi fost legală (este de menționat că, potrivit O.U.G. 34/2009, cu completările ulterioare, instituțiilor publice li se interzisese la acea dată însuși dreptul de a achiziționa autoturisme). Prin aceste demersuri, inculpatul Tiseanu Laurențiu Horia a prejudiciat bugetul local, fiind totodată creat un folos necuvenit atât pentru acesta, prin utilizarea nelegală a autovehiculului, cât și pentru societatea reprezentată de suspectul Micu Costin-Octavian, achiziția făcându-se cu încălcarea dispozițiilor legale.”
În ceea ce priveşte suspiciunea de luare de mită, pentru că ar fi pretins 10% din valoarea contractului încheiat cu firma care a montat acum patru ani termopane la Casa Tineretului, suma reprezentând mită solicitată patronului respectivei societăţi comerciale, cercetările nu au fost încă finalizate.
Horia Tiseanu se află în prezent sub control judiciar, iar instanţa va decide dacă va menţine această măsură şi pe perioada procesului, care cel mai probabil va începe după data de 31 august, la finalul vacanţei judecătoreşti. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare