Referirile la Codul Muncii nu s-au soldat cu ajungerea la vreun consens pentru un amendament din partea deputatului câmpinean, care a explicat şi de ce a fost nevoie de un nou Cod al Muncii, dar şi de asumarea acestuia de către Guvern. Chiar dacă a părut că evită un răspuns prea tranşant, la insistenţele sindicaliştilor, Florin Anghel a spus: „Este un trend la nivel internaţional la care România trebuie să se alinieze. În urmă cu mai mulţi ani au venit masiv în ţara noastră investitori cu celebrele fabrici de confecţii şi tricotaje. Acum, acestea se vor muta mai la est de noi, iar din vest către noi există tendinţa să vină fabricile multinaţionalelor sau marilor corporaţii occidentale. Totul se bazează pe un calcul economic destul de simplu: diferenţa între costurile cu forţa de muncă din vest faţă de cea de la noi este mai mare decât transportul produselor, astfel că profiturile acestor corporaţii vor creşte. În privinţa necesităţii asumării acestui Cod al Muncii de către Guvern, este singura modalitate prin care mai putem promova un astfel de act normativ”. Practic, Florin Anghel a recunoscut că PDL nu are capacitatea de a-şi mobiliza parlamentarii pe parcursul dezbaterii tuturor articolelor dintr-un act normativ, astfel încât cea mai comoda şi eficientă metodă este asumarea. Se face mobilizarea o singură dată şi există şi certitudinea că nu se modifică nici un articol din cuprinsul actului normativ. Iar când mai apar accidente, după cum a demonstrat realitatea, deşi trece moţiunea de cenzură şi cade Guvernul, Traian Băsescu îl numeşte tot pe Boc să formeze un nou Guvern. Aşa că reţeta este verificată şi garantată!
Parlamentari, în probă?!
Discuţiile mai tehnice s-au oprit asupra câtorva detalii din cuprinsul Codului Muncii. Astfel, una dintre „durerile” sindicaliştilor a fost creşterea perioadei de probă. Anghel s-a arătat nedumerit: „Nu înţeleg care este problema, de la 30-90 de zile, cât este prevăzut în actualul Cod, se măreşte un pic perioada de probă la 90-120 de zile”. „Atunci ar trebui să avem şi parlamentari de probă. Dacă nu corespund, după două-trei luni să putem alege alţii”, a spus cu năduf un lider de sindicat.
Anghel nu este interesat nici de Spitalul Poiana, nici de Elca, nici de Voila
Liderul de sindicat din Fabrica de Ciorapi „Elca” l-a întrebat pe Florin Anghel dacă este adevărat ce se aude prin oraş că intenţionează să cumpere această fabrică. „Nu – a fost răspunsul lui Anghel. Nu este nimic adevărat! Au mai apărut tot felul de zvonuri, dar nu sunt interesat să cumpăr nici Spitalul Poiana, nici Elca, nici – mai nou – terenurile de la Spitalul Voila!”