Știri

Demersuri pentru un nou credit de 4 milioane lei

În a doua parte a săptămânii trecute a avut loc licitaţia pentru un nou credit bancar în valoare de 4 milioane lei, adică 40 miliarde lei vechi, pe care administraţia câmpineană doreşte să-l acceseze. Mai multe bănci au depus oferte pentru a asigura acest nou credit pentru administraţia locală, urmând ca în perioada următoare, în funcţie de primele oferte, să se poarte noi negocieri pentru stabilirea câştigătorului licitaţiei. Apoi, intervine partea cea mai grea: obţinerea avizului de la Ministerul Finanţelor.
„Am demarat procedurile pentru obţinerea unei noi linii de creditare, în primul rând pentru că prelungirea finanţării de la BCR cu 675.000 euro la creditul iniţial, deşi am depus documentaţia la Ministerul Finanţelor încă din februarie, nici până astăzi nu am primit răspuns. Faţă de alte municipalităţi, Câmpina are o situaţie foarte bună, gradul nostru de îndatorare fiind de până în 6%, în condiţiile în care limita maximă este de 30%. Tocmai din acest motiv, nu înţeleg de ce durează atât de mult eliberarea unui simplu aviz şi nu văd nici de ce ar trebui să existe probleme pentru accesarea unui nou credit în valoare de 4 milioane lei”, ne-a declarat directorul Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Câmpina, Gheorghe Ecaterinescu.
Situaţia delicată a avizului pentru prelungirirea creditului de la BCR este confirmată şi de primarul Horia Tiseanu: „Pentru suplimentarea creditului BCR, dosarul Câmpinei se află în primele zece din ţară, care trebuie aprobate de o comisie naţională de avizare din cadrul Ministerului Finanţelor Publice. Numai că, această comisie nu s-a întrunit deloc în 2010 şi există posibilitatea ca abia anul viitor să obţinem avizul necesar”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare