Știri

Consiliul Local Câmpina în şedinţă online

Cu puţin timp în urmă s-a încheiat şedinţa Consiliului Local Câmpina, desfăşurată online şi în această lună, pentru a doua oară consecutiv, după declararea stării de urgenţă pe teritoriul României. 
Împuţinat numeric, pe fondul demisiilor mai multor consilieri, ultima dintre ele fiind cea a Monicăi Clinciu (PNL), care mai nou ocupă un post important într-o instituţie de stat din subordinea Guvernului României, Consiliul Local a funcţionat azi cu doar 14 consilieri municipali dintre cei 19 aleşi în anul 2016 şi fără primarul Horia Tiseanu, care se află în concediu medical, pe fondul unor probleme de sănătate. 
În urma dezbaterilor pe marginea fiecărui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi, consilierii au votat favorabil toate actele nomative, cu excepţia celui referitor la „trecerea din domeniul privat în domeniul public al Municipiului Câmpina a terenului în suprafață de 2.400 m.p., cu Nr.Cadastral/CF 23881 și introducerea în domeniul public a construcției amplasată pe acest teren, având destinația – bloc de necesitate, situată în Municipiul Câmpina, B-dul Nicolae Bălcescu, nr.48 G, bloc 5, scara A și scara B” şi a celui referitor la „acordarea distincțiilor “Merite în combaterea COVID-19”, acesta din urmă fiind retras de pe ordinea de zi la solicitarea expresă a iniţiatorului, primarul Horia Tiseanu.
De reţinut faptul că primarul Horia Tiseanu şi-a motivat gestul de a retrage acest proiect printr-o scrisoare adresată Consiliului Local în care, între altele, şi-a exprimat şi dezamăgirea faţă de reacţia ostilă a opiniei publice faţă de acest demers. 
La punctul „Diverse”, Adrian Dochia, preşedintele Comisiei de cultură, şi-a informat colegii cu privire la decizia lui Liviu Briciu, organizatorului Festivalului Jazz-Rock Câmpina, transmisă în scris autorităţilor, de a anula ediţia din acest an a festivalului pe fondul pandemiei de Covid-19. În completare, Adrian Dochia a mai anunţat că nici Festivalul de Teatru nu va mai avea loc la Câmpina anul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare