Miercuri, 26 februarie, Consiliul Local Câmpina se întrunește într-o ședință ordinară cu o încărcată ordine de zi, nu mai puțin de 17 proiecte de hotărâre urmând să fie supuse aprobării consilierilor.
Printre subiectele ce urmează a fi dezbătute se numără: darea în administrare a unor terenuri și facilități sportive Clubului Sportiv Câmpina, chiria actualizată pentru locuințele pentru tineri, solicitarea de înghețare a tarifelor la serviciile de apă și canalizare, modificarea contractului de delegare a gestionării câinilor fără stăpân și altele.
Pe ordinea de zi se află și trei proiecte al căror inițiator este primarul Irina Nistor. Toate cele trei proiecte vizează aprobarea actualizării devizului general și a indicatorilor tehnico-economici pentru trei obiective de investiții: proiectul de restaurare a Capelei „Dumitru V. Hernia, centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar și proiectul privind extinderea și modernizarea spațiului pietonal din zona centrală.
Cel din urmă este parte componentă a controversatului proiect prin care administrația Moldoveanu propunea realizarea unui pasaj subteran în centrul Câmpinei. Necesitatea actualizării devizului transmis de proiectantul SC Urban Scope SRL este dată de faptul că în prezent este deschis apelul pentru axa de finanțare dedicată investițiilor în operațiuni de regenerare urbană, pentru care termenul limită de depunere a cererii de finanțare este data de 3 martie 2025.
„Valoarea totală a investiției conform devizului actualizat la data de 19.02.2025 este de 69.469.283,35 lei cu TVA, respectiv de 13.958.063,76 euro (…), iar conform apelului valoare maximă eligibilă este de 5.000.000 euro. Prin adoptarea acestui proiect de hotărâre, respectiv prin depunerea cererii de finanțare, UAT municipiul Câmpina își asumă alocarea fondurilor necesare pentru cheltuielile neeligibile în cuantum de 8.958.063,76 euro” – se arată în referatul de aprobare semnat de primarul Irina Nistor.
Municipalitatea ar trebui să plătească, așadar, 9 milioane de euro doar pentru regenerarea zonei de la suprafața pasajului, ca să nu mai vorbim de banii pe care va trebui să-i scoată, nu se știe de unde, dacă va depune și cererea de finanțare și pentru pasajul subteran.
Va fi interesant de urmărit dinamica discuțiilor pe acest subiect, în contextul în care grupurile de consilieri PSD și PCC, care constituie majoritatea în legislativul local, și inclusiv Irina Nistor, s-au opus constant în ultimii trei ani acestui proiect. Argumentul principal invocat de aceștia este că implementarea sa ar bloca orașul pentru o lungă perioadă de timp, însă o mare problemă este și aceea a cheltuielilor neeligibile pe care ar trebui să le suporte administrația locală.
Cert este un lucru: proiectul de regenerare urbană a zonei, care ar urma să devină una exclusiv pietonală, este strâns legat de construcția pasajul rutier subteran, așa cum reiese și din raportul ADPP, care precizează că „lucrările de regenerare urbană sunt complementare cu proiectul ce vizează construirea pasajului subteran, imediat după turnarea plăcii pe pilonii forați ai pasajului”.
„Greaua moștenire” lăsată de administrația Moldoveanu forțează mâna decidenților locali, care se văd nevoiți, din câte se pare, să meargă mai departe cu acest proiect. Rămâne de văzut dacă majoritatea din Consiliul Local va identifica soluții alternative pentru dezvoltarea urbană a Câmpinei, astfel încât să nu trebuiască să dăm înapoi comunității europene banii deja plătiți până acum pentru tot felul de studii și documentații care se ridică la aproape 1 milion de euro.
Acum se va vedea negru pe alb cît au mințit Nistor, Leica, Mușat, Lupu, Dumitrache, Gîrbăcică. Și cîmpinenii vor fi lăsați cu buzele uscate că nici Asociația Cîmpina Curată nici Asociația lui Nistor nu vor mai face nimic. Cine va mai lupta acum? Ăia cîțiva cîmpineni care au fost la dezbaterile publice? Ce să facă ăia singuri? Presa e cumpărată în afară de Oglinda. Să vedeți acum cum vine aia de la Cîmpineanul să ne spună nouă ce bine e cu pasaj. Nu îi e rușinică doamnei primar să vină să spună că ne trebuie 9 milioane de euro cînd se vaită că nu sunt bani de cînd e primar? Chiar așa proști ne crede? Dacă vistieria e goală atunci ce faci: îți asumi alocarea de 9 milioane de euro sau dai înapoi 800.000 euro? Păi orice om normal dă înapoi 800.000 nu se afundă mai rău. și un copil de clasa 2 știe asta dar ei acum vor 2 pasaje și ne amețesc pe noi ăștia mulți că nu se poate altfel și după cîțiva ani ne spun că mai bine le unim că două pasaje nu au nici o trebuință și uite așa vor fi păcăliți cîmpinenii și vor avea pasaj. asta arată că nu a fost niciodată lupta împotriva pasajului ci împotriva lui Moldoveanu care le stătea în coaste.
Daca ar stii campineni ce sfori se trag si cum se fura!!!!!!!!!!!!!! doar sunt invatati de cel „mai bun” care a facut avere din……………….. cel pe care nu-l intereseaza(nr. M.A) soarta campinenilor ci numai a lui si stim noi a cui…………..
Incepe sa se vada cum au mintit campineni unii ca Nistor, Leica, Mușat, Lupu, Dumitrache, Gîrbăcică ca sa ajunga la cascaval si sa nu plateasca ce trebuie iar acum au scos la inaintare traba cu auditul iar Leica nu vrea dacat sa distruga nu sa faca ceva util Campinei.
Pertfecta dreptate ai!!!!!!!!
Deci, s-au cheltuit aproape 1 MILION de euro pentru un pasaj care (sper) ca nu va exista, unde contributia Campinei ar fi fost de 9 MILIOANE de euro! Sper ca doamna Nistor sa plateasca aceasta suma si sa terminam cu idiotenia asta de pasaj si in acelasi timp sa faca tot ce se poate dpdv legal ca sa recupereze o parte din suma acel milion de la fostul primar. In alta ordine de idei, ce facem cu Hidroprahova??? Toata lumea a acceptat tacit ca trebuie sa stam „capra” in fata colosului ineficient, plin de sinecuri, patronat de un PSD corupt pana in maduva oaselor, de la Ciolacu la cel mai amarat consilier local? Ce facem doamna primar???
Acum vedem cum mint și duoa dau cu răspunsuri birocratice și ipocrite ,și noi plătim apa mai scump decât în Europa ca nimeni nu sesizează justiția ca știu ca sunt implicați toți
Soluția alternativă, care ar fi redus simțitor acest milion de euro pe care-l vom plăti cu toții acum, o avea actuala putere locală încă de-acum doi ani jumate, că doar a fost propusă chiar prin ziarul dvs, să ne aducem aminte: https://oglindadeazi.ro/breaking-news/calea-de-mijloc-propusa-de-un-grup-de-campineni-pentru-configurarea-viitorului-centru-civic-al-campinei/ !
Dar actuala putere locală (pe atunci în opoziție) a preferat să băltească în indolență și doar să arate cu degetul, în loc să se pregătească din timp pentru a schimba soluția imediat ce preluau mandatul, și astfel să ne putem alege și cu pietonalizarea centrului dar să și scoatem din buzunar mult mai puțin decât 1 milion de euro (pt că reproiectarea parțială pt a adapta totul la soluția propusă atunci, n-avea cum să coste foarte mult).
Nu le-a păsat să se-ngrijească de banul public, știind ce va urma. Acuma să facă bine să scoată acest milion de la vinovați prin proces, după ce-l vom înapoia UE (că trebuie să-l înapoiem, nu mai e cale de-ntors) – și asta s-o facă în acest mandat neapărat. Noi ne vrem banii înapoi și-o să vă-nfundăm în tribunale pe voi, dacă nu-i veți recupera în acest mandat ! Cu banul public nu te joci.
NU AU VRUT, totul a fost o luptă pentru a pune clanul Nistor – Leica (Anastasescu) la conducerea Cîmpinii. Acum ies la iveală multe aranjamente și dedesubturi și noi rămînem cu pasajul. Că se va face. acum e clar. nu mai are cine lupta. nu vedeți? cum au venit și-au pus nevestele și amantele în funcții. parcă asta criticau la Moldoveanu. nu vor mai asculta nimic din ce vor cîmpinenii decît in 2028 că dacă ar asculta madam duran consiliera lui pește ar fi dată afară. gata, ne-am fript. ăștia sînt mai periculoși că mint mai bine și ne învîrt de o să cerem noi pasaj. să vedeți dumneavoastră cum n-o să mai țină cont leica de cele 8000 de semnături adunate de ei. vor spune că nu-i lasă legea. totul a fost o păcăleală pe care electoratul cîmpinean o merită că prea e prost.
Deci urmați calea trasată de marele conducător..
😈😈😈
CA BINE ZICI!!!!!!!!! Astia sunt MULT MAI RAI decat vechii din toate punctele de vedere, sunt curios ce vor face acum musuu Leica & companii
Calea mafiei locale și corupția din toate sistemele
Parcă pe primaria noastra o costa cativa banuti acest „vis”,cateva cheltuieli adiacente urma sa suporte,grosul din cele neeligibile urmau sa fie platite de Consiliul Judetean,unde visatorul,si prin consilierii săi,dadea de înteles ca are ” pile”,de tip „lamborghinii”!?Iar partea eligibilă,ascultati-l pe consilierul Briciu,dati timpul imapoi,era de cel putin 70%.Asa dadeau de inteles,chiar mai mult.Si el si primarul,cu retorica lui agresiva, de atunci.Patru ani de zile ne-a tocat cu conceptul acesta numit fonduri europene,de parca noi am fi venit din Patagonia.Nu trebuie sa fim impotriva lor,dimpotrivă,dar cand tu pui la cale un proiect absolut IMPROPIU în raport cu egibilitatea lui si cu puterea de plată a beneficiarului,pentru a incasa banii din executarea fazei scriptice,înseamna ca e vorba de altceva!?
Cu sigurantă,dacă s-ar fi rostit aceste cifre,care disproportioneaza foarte mult sarcina cheltuielilor,in defavoarea primariei(doar cu numele ca e cu fonduri europene),la data adoptarii acestui proiect în Consiliul Local,sediul acestuia,de sedintă,ar fi fost luat cu asalt de campineni.
Nu ne oprește nimeni să luăm cu asalt sediul primăriei dacă duoul nistor-leica și slugile lor (că asta sunt lupu, gîrbăcică, dumitrache) vor merge înainte cu pasajul.
Nu trebuie sa uitam ca actuala putere din consiliul local a votat acele cheltuieli de aproape 1 milion de euro, in mandatul trecut. Pentru ca finantarea documentatiilor s-a facut la inceput, in anii 2020-2021, cand intregul consiliu local, fara exceptie (inclusiv consilierii PSD) a votat mai multe HCL-uri care au decis acele cheltuieli. Corect ar fi deci ca milionul sa fie restituit jumatate de catre dl Moldoveanu si jumatate de catre cei 19 consilieri care au votat sistematic cheltuirea lui.