Știri

Consiliul Local a aprobat cu unanimitate de voturi constituirea CS Câmpina

După existența efemeră a Clubului Sportiv Municipal Câmpina, desființat în urmă cu câțiva ani, iată că  aleșii câmpinenilor au aprobat, zilele trecute, un proiect privind înființarea unui nou club sportiv municipal: Clubul Sportiv Câmpina. Inițiatorul proiectului este Florin Frățilă, președintele Comisiei de sport din cadrul Consiliului Local. El prezentase colegilor săi, încă din ședința precedentă, din iulie 2015, un model al Regulamentului de organizare a clubului, promițând că va reveni cu un proiect de hotărâre, în acest sens. 
“Sunt ani de când visez ca în oraşul nostru să funcţioneze un club sportiv al municipalităţii, la care să aibă acces, fără taxe ori costuri suplimentare, copiii şi tinerii iubitori de sport. Încă din anul 2012 am pus bazele proiectului, însă el a eşuat din pricina politicianismului şi a orgoliilor mărunte. Am aşteptat un moment prielnic şi, din câte se pare, el a sosit! De câteva săptămâni lucrez alături de jurişti şi oameni de sport la actele necesare înfiinţării acestui nou club, pe care le voi prezenta, în forma lor perfectibilă, în şedinţa de Consiliu de joi, 30 iulie. Aştept amendamentele colegilor mei şi ale societăţii civile, pentru ca ulterior, în cel mai scurt timp, să putem aproba proiectul în legislativul local şi astfel să facem primul pas spre începerea activităţii. Clubul va avea mai multe secţii sportive ce îşi vor propune promovarea sportului de masă şi de performanţă, va fi finanţat din bugetul public şi din sponsorizări, va fi condus de specialişti angajaţi obligatoriu pe bază de concurs şi se va subordona Consiliului Local,” spunea, în urmă cu o lună, consilierul liberal, înainte de a prezenta consilierilor un proiect de Regulament al acestui club sportiv municipal, pentru a-l studia şi a-i aduce îmbunătăţiri. Florin Frățilă s-a ținut de cuvânt și, în ședința din 27 august 2015, a prezentat consilierilor un proiect de hotărâre privind înființarea Clubului Sportiv Câmpina, care a fost aprobat cu unanimitate de voturi, ceea ce l-a făcut pe Florin Frățilă să le mulțumească gâtuit de emoție colegilor săi. Probabil, pentru că aceștia au înțeles că visul său merită realizat, spre binele comunității locale, dincolo de interesele partinice ale unora sau altora. 
În organigrama de funcţii a clubului sunt prevăzute mai multe posturi: preşedinte, consilier sportiv, contabil,  antrenori, administrator, îngrijitori. Pentru început, CSC se va pleca la drum doar cu cinci discipline sportive, pentru care există o infrastructură corespunzătoare în oraș: fotbal, baschet, handbal, atletism și natație.  Cum unii consilieri, mai sceptici, erau convinși că CSC se va naște abia la anul, Frățilă și-a asigurat colegii că, potrivit Regulamentului, există posibilitatea ca CSC să funcționeze chiar de la finalul acestui an. Consilierii au aprobat, de asemenea, sigla CSC, culorile clubului fiind alb și roșu. Totodată, inițiatorul proiectului a dat asigurări ferme că vor fi angajați doar profesioniști. Imediat ce clubul va fi înregistrat, se vor organiza concursuri pentru ocuparea posturilor din organigramă și se vor lua decizii în ceea ce privește baza sportivă și materială a acestuia. ”Voi veghea personal ca toate concursurile de angajare pe post să se facă cu maximă transparenţă. Vă asigur că nu vor fi angajați decât profesioniști”, a mai declarat Florin Frățilă în plenul Consiliului Local. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare