Știri

Consilierii vor sală de sport polivalentă, dar nu oricum și nu oriunde

La ultima ședință a legislativului municipal, consilierul Daniel Ioniță, președintele ALDE Câmpina, a venit cu un proiect de hotărâre privind schimbarea destinației a două terenuri din incinta Complexului Petrol. Este vorba despre un lot de 4.530 metri pătrați., aflat în imediata vecinătate a Bulevardului Nicolae Bălcescu, pe care consilierul Ioniță ar dori să se facă o sală polivalentă, și un al doilea lot, de 4.081 metri pătrați, pe care se află vechea sală de sport a Liceului de Petrol, acolo unde inițiatorul proiectului vede fiabilă amenajarea unei parcări destinate a fi anexa sălii polivalente.
”Promovarea proiectului de hotărâre este necesară ca urmare a posibilității accesării de fonduri nerambursabile în vederea construirii unei săli polivalente și a parcării aferente, având în vedere că terenurile pentru care se cere avizul privind schimbarea destinației nu mai sunt utilizate de către unitatea de învățământ care le deține (Colegiul Tehnic C.I. Istrati) pentru activități didactice”. Daniel Ioniță a încercat, se pare, o lovitură de imagine, pentru că nu și-a consultat, în prealabil, colegii din comisia sa și din celelalte comisii de specialitate ale Consiliului Local, care ar fi putut avea un cuvânt de spus în realizarea acestui proiect extrem de ambițios și de costisitor, dar totodată extrem de necesar pentru Câmpina. O sală polivalentă de dimensiuni apreciabile are comuna Cornu, dar al doilea municipiu al județului nu se poate lăuda cu așa ceva. 
Florin Frățilă l-a dojenit colegial pe antevorbitorul său pentru faptul că nu s-a consultat absolut deloc cu ceilalți colegi în realizarea acestui proiect important pentru comunitate, întrebându-l dacă poate să garanteze în vreun fel că va obține fondurile guvernamentale necesare construirii sălii de sport. Solicitarea lui Florin Frățilă ar putea părea absurdă la prima vedere, dar consilierul liberal, la fel ca toți colegii săi, s-a gândit la influența pe care ar putea să o aibă Daniel Ioniță pe lângă nașa lui de cununie, vicepremierul Grațiela Gavrilescu. Este de presupus că fără sprijinul acesteia, șeful local al ALDE nu s-ar fi lansat în această întreprindere dificilă, dar și aducătoare de capital electoral (în caz de reușită). Ioniță a răspuns că nu poate garanta obținerea finanțării mai mult decât poate garanta o bancă unui solicitant acordarea unui credit înainte de analizarea dosarului acelui solicitant. “Nu vreau sa facem din acest proiect inițiativa lui Ioniță. Este inițiativa Consiliului Local. Numai că negăsind un teren, noi, reprezentanții administrației locale, am venit cu o variantă de proiect, pe care putem să o acceptăm sau nu. Dar nu înțeleg ce ne costă să luăm terenul din administrarea Liceului de Petrol în administrarea Consiliului Local? Pentru că să zicem că o să construim acolo o sală polivalentă. Ministerul Educației nu o să ne dea voie să dărâmăm vechea clădire a clubului sportiv Petrol, dar după ce facem sala polivalentă, putem muta clubul sportiv în ea, iar vechea clădire o dărâmăm apoi și pe terenul eliberat putem face o parcare. În ceea ce privește costurile sălii polivalente, deocamdată nu mă pot pronunța, pentru că urmează mulți pași procedurali până la aflarea costurilor totale ale investiției”, a susținut în plenul adunării Daniel Ioniță, care părea a pune boii în fața carului.
Din orice parte l-ai fi privit, proiectul lui Ioniță avea iz electoral. Altminteri, l-ar fi putut iniția cu toți membrii comisiei din care face parte, și atunci nimeni nu l-ar mai fi bănuit că urmărește câștigarea de capital politic și de voturi ipotetice. Proiectul lui Daniel Ioniță a căzut la vot, nefiind pe placul consilierilor majorității din Consiliu (PNL – PMP), care nu au fost de acord cu dimensiunile reduse ale lotului pe care ar urma să se înalțe sala de sport, dar nici cu dărâmarea vechii săli de sport, acolo unde se antrenează valoroșii atleți ai CSS Petrol, pentru a se face loc unei parcări. Mai ales că s-a profilat printre propunerile celelalte o variantă mult mai fericită, având în vedere suprafața mult mai generoasă oferită: terenul pe care a funcționat cândva tabăra școlară de pe Voila, teren obținut de la Ministerul Educației acum câțiva ani și inventariat deja în domeniul public al orașului. Orice s-ar spune, 4530 metri pătrați este prea puțin pentru construirea unei săli de sport corespunzătoare, investiție în care tribunele, vestiarele, sala de conferințe și toate anexele ocupă mii de metri pătrați.
În finalul ședinței, Frățilă avea să-i răspundă unui cetățean din sală, care înțelesese că aleșii nu sunt de acord cu construirea unei săli de sport polivalente. ”L-am rugat pe dl Ioniță să vină să purtăm toți consilierii discuții pentru a realiza o sală de sport adevărată. Să fie cât mai utilă, să avem parcări corespunzătoare, să fie un proiect bine gândit. Dacă dvs ați înțeles că nu vrem să facem o sală de sport, atunci, scuzați-mă, una vorbim, alta înţelegem şi ne mai mirăm că am ajuns să ne certăm românii între noi”.
Adrian BRAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare