Știri

„Conferințele Culturale Lemet” îl aduc pe Teodor Baconschi la Câmpina

COMUNICAT DE PRESĂ


Vineri, 13 octombrie, începând cu ora 17:30, la Casa Municipală de cultură “Geo Bogza” din Câmpina, va avea loc prima ediție a Conferințelor Culturale Lemet.
Tema acestei prime conferințe este “Intelectualul român, un martir fără voie”, iar invitat special este eseistul și fostul diplomat Teodor Baconschi.
Evenimentul face parte dintr-o serie de conferințe ce vor aduce la Câmpina personalități de rang înalt ale culturii românești actuale pentru a stimula interesul tinerilor pentru fenomenul cultural, dar și pentru a le oferi iubitoilor de cultură câmpineni un nou motiv de bucurie. Inițiatorul evenimentului este Codruț Constantinescu, în parteneriat cu Casa Municipală de Cultură “Geo Bogza”, iar organizatorul evenimentului și principalul susținător este Lemet. 

“Orașul Câmpina este cunoscut pe plan național, în special, pentru cele două mari personalități care au locuit și creat aici, Nicolae Grigorescu și B.P Hașdeu. Știm că și alte mari personalități culturale ale României au vizitat orașul nostru și au susținut conferințe pe diverse tematici aici. Putem să îi enumerăm pe Nicolae Iorgan, Tudor Vianu, C.C. Giurescu, Liviu Rebreanu. Ne-a plăcut ideea de a reînvia această tradiție și de a aduce la Câmpina personalități culturale proeminente ale României pentru a purta un dialog pe teme de actualitate cu iubitorii de cultură din Câmpina. Încurajăm, în special, tinerii să participe, să pună întrebări, să se implice”, a declarant Adina Ionescu, director Dezvoltare Durabilă Lemet.
Al doilea eveniment din seria Conferințelor Culturale Lemet îl va avea drept oaspete pe istoricul și sovietologul Armand Goșu și va avea loc în data de 22 decembrie 2017. În cadrul aceste ediții, se va pune accentul pe o serie de subiecte fierbinți din actualitatea politică internațională care vor fi analizate și dezbătute de invitatul special, Armand Goșu.
Intrarea este liberă, iar la finalul conferinței, invitatul special va oferi autografe.

DespreLemet
Compania Lemet a dezvoltat brandul de magazine Lem’s pentru desfacerea produselor sale. În prezent reţeaua LEM’S are cea mai mare acoperire la nivel naţional, aproximativ 70.000 mp de retail amenajați în aproape toate judeţele ţării. Pe platforma Lemet de la Brebu şi în reţeaua naţională de magazine Lem’s activează peste 1.350 de angajaţi.
Fabrica Lemet din Brebu a fost înfiinţată în 1991, în prezent halele de producţie şi depozitare acoperă o suprafaţă de peste 40.000 mp. Capacitatea actuală anuală de prelucrare a fabricilor de mobilă Lemet este de aproximativ 3.500.000 de panouri tip PAL. Liniile de producţie sunt complet automatizate, bazându-se pe cele mai noi tehnologii existente la nivel mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare