Știri

Concurs de creaţie literară adresat elevilor şcolilor și liceelor din Câmpina

Consiliul Local Câmpina, Primăria Municipiului Câmpina şi Biblioteca Municipală “Dr. C. I. Istrati” organizează în perioada 18 octombrie – 29 noiembrie 2019 un Concurs de creaţie literară adresat elevilor şcolilor și ai liceelor din Câmpina.
Concursul se desfăşoară în organizarea Bibliotecii Municipale „Dr. C. I. Istrati” Câmpina, în conformitate cu HCL nr.42/ 23.04.2019, punctul 11 din lista de manifestări culturale ale bibliotecii, şi are ca obiectiv creşterea interesului pentru lectură, în sprijinul demersului educativ al şcolii, de formare şi dezvoltare a personalităţii adolescenţilor, elevi de gimnaziu şi de liceu.
Grupul ţintă este constituit din toţi elevii şcolilor şi liceelor câmpinene (clasele II-XII).
Concursul de desfăşoară pe următoarele secţiuni:
I. Ciclul primar
a) poezie
b) proză scurtă
II. Ciclul gimnazial şi liceal
a) poezie
b) proză scurtă
c) eseu 
Tema este la alegere.
Fiecare concurent se poate înscrie la toate genurile literare.
Un juriu format din scriitori câmpineni va evalua lucrările şi va desemna câştigătorii celor trei premii pentru fiecare din cele trei cicluri de învăţământ (primar, gimnazial, liceal). Fiecare lucrare va conţine un număr de maximum 2.500 de caractere (cu spaţii), va avea un motto şi se va prezenta în trei exemplare la Biblioteca Municipală “Dr.C.I. Istrati”, în plic A4 închis. În loc de semnătură, pe lucrare va apărea un motto ales de autor. În plicul A4, va fi introdus un plic de format mai mic, închis, pe care se va scrie doar motto-ul ales. Plicul mic va conţine o coală de hartie pe care vor fi menţionate următoarele : nume şi prenume elev, şcoală/liceu, număr de telefon, adresă de email şi motto-ul ales. 
Data limită de trimitere a lucrărilor este: 20 noiembrie 2019.
Premiile vor consta în cărţi de literatură sau de istorie şi diplome. Anunţarea rezultatelor concursului şi înmânarea premiilor va avea loc la Biblioteca Municipală „Dr. C. I. Istrati” Câmpina, la sfârşitul lunii noiembrie. Cele mai bune lucrări vor fi publicate în reviste locale de cultură şi vor fi citite de autori în faţa publicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare