Știri

Clubul Sportiv Câmpina ar putea avea secții de ciclism, modelism, rugby, orientare turistică și karting

Consiliul Local Câmpina va lua în discuție în ședința ordinară de joi, 25 februarie, un proiect de hotărâre prin care Clubul Sportiv Câmpina ar putea avea pe viitor în obiectul de activitate alte cinci secții pe lângă cele existente deja și anume ciclism, modelism, rugby, orientare turistică și karting.
În expunerea de motive ce însoțește proiectul de hotărâre, inițiatorii acestuia, consilierii locali Cosmin Raț (POL) și Valentin Crețu (USR-PLUS) au explicat pe scurt rațiunile care au stat la baza propunerilor de înființare a fiecărei secții.

Inițiatorii motivează necesitatea înființării secțiilor astfel:

  • Ciclism: „Având în vedere că orașul nostru este situat intr-o zonă excelentă desfășurării acestui sport, ne dorim să putem organiza concursuri periodice de Mountain Bike prin realizarea unor trasee marcate de bună calitate in UAT Câmpina care să se adreseze persoanelor de toate vârstele. Prin realizarea traseelor marcate, ne dorim ca Municipiul Câmpina să devină polul zonal al ciclismului de agrement. In eventualitatea in care demersul Primăriei Câmpina de a prelua aliniamentul CFR din zonă, avem in vedere crearea unor piste speciale de bicicliști pe anumite segmente”.
  • Modelism: „În 1971, acum 50 de ani, marele savant Henri Coandă inaugura pista pentru aeromodele captive de pe Dealul Muscel, acum abandonată si degradată. Pista pe care în anii respectivi s-au organizat multe concursuri naționale. În momentul de fața mai există doar o singură pistă de aeromodele captive funcționala în țară, la Dej, dar care este în pericol de a fi revendicată și demolată. În anii 1980 existau 28 de astfel de piste în România care, însă, au fost abandonate în timp. Existența unei astfel de piste la Câmpina ar pune orașul nostru pe lista scurta a locurilor în care se pot organiza concursuri naționale și poate chiar și internaționale în cazul acoperirii cerințelor tehnice si de securitate”.
  • Rugby: „Câmpina are o traditie prin Școala de Rugby de la Grupul Școlar Petrol si Colegiul National N.Grigorescu prin echipa de Rugby Tag care s-a calificat la toate finalele campionatului din cadrul olimpiadelor scolare din ultimii 8 ani, obținând un exceptional loc 2”.
  • Orientare turistică: „Includerea pe lista de competiții a Federației Române de Orientare a unor concursuri sportive de Orientare, care să se desfășoare în zona orașului nostru, va aduce beneficii prin popularizarea acestui sport în rândul tineretului din Câmpina sau din localitățile limitrofe, și va contribui la o mai bună vizibilitate a Câmpinei pe plan național și internațional”.
  • Karting: „În Câmpina, acest sport s-a dezvoltat în perioada anilor 1980-1990, în cadrul Casei Pionierului, existând o pistă de kart în curtea respectivei instituții. Această secție a fost desființată după ce clădirea în care funcționa Clubul copiilor a fost retrocedată.
    În acest moment există 3 piste omologate de karting la București, Bacău și Târgu Secuiesc. Realizarea unei piste de karting în Câmpina ar putea atrage în orașul nostru atât practicanții acestui sport, dar și un public pasionat de concursuri auto“.

 

Înființat în anul 2015, CS Câmpina are în prezent înregistrate în domeniul de activitate opt secții (handbal, baschet, fotbal, natație, badminton, atletism, șah, tenis de masă) dintre care doar patru funcționează în prezent (handbal, baschet, natație și fotbal) cu 200 de tineri înregistrați și 6 antrenori implicați în programele de pregătire pentru sporturile de echipă și individuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare