Știri

Centrul Medical SanConfind este unul dintre puținele spitale din Prahova unde se realizează testul Patch pentru determinarea cauzei alergiilor

Sezonul călduros este considerat adevăratul sezon al alergiilor. Iar asta din cauza multitudinii de substanțe cu care pielea noastră intră în contact, în perioadele în care mercurul termometrelor indică temperaturi ridicate. Bolile alergice sunt tot mai des întâlnite. La Cabinetul Dermato-Venerologie din cadrul Ambulatoriului de specialitate al Centrului Medical SanConfind Poiana Câmpina (Policlinica SanConfind) se prezintă zilnic zeci de suferinzi. Unul din patru pacienți prezintă o formă de alergie, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre așa-numita alergie de contact, după cum ne-a declarat doctorul Răzvan Bucur, medic specialist dermato-venerolog. 
„Unele alergii sunt ușor de descifrat, le putem depista din simpla discuție cu pacientul. Dar în alte situații este nevoie de o testare a posibililor alergeni, ba chiar de teste de laborator mai complicate, pentru cazurile mai dificile, cum ar fi, de exemplu, testul Patch. Noi, la Cabinetul Dermato-venerologie SanConfind, realizăm această procedură mai rar întâlnită și suntem printre puținii din Prahova care putem face această examinare. Este o procedură care ne ajută foarte mult în stabilirea cauzei alergiei”, ne-a precizat dr. Răzvan Bucur.
Cauzele alergiilor sunt nenumărate, de la căldură, umiditate, praf și poluare excesivă, până la polenul florilor, insectele, diferite plante, alimente sau produse cosmetice. 
Pentru mai multe informații și programări puteți suna la Cabinetul Dermato-Venerologie din cadrul Policlinicii Spitalului SanConfind Poiana Câmpina, la numărul de telefon 0372.327.450. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare