Știri

Câmpinenii s-au simţit excelent la Kumanovo… prin reprezentanţii lor aleşi

La începutul săptămânii tercute, după cum v-am informat în precedenta noastră ediţie, o delegaţie a administraţiei locale câmpinene a fost prezentă în Macedonia, în localitatea Kumanovo, între cele două localităţi existând un acord de înfrăţire şi relaţii de colaborare. Delegaţia administraţiei câmpinene a fost formată din primarul Horia Tiseanu, directorul Direcţiei Economice Gheorghe Ecaterinescu, şefa ADPP Felicia Olteanu, referentul Biroului de Integrare Europeană Gabriela Barbu şi consilierul local Monica Clinciu. Lor li s-au alăturat reprezentanţii a două societăţii importante din Câmpina, este vorba de Florin Constantinescu, din partea firmei Floricon Salub, şi Miron Ghinea, din partea Confind. 
La Kumanovo, membrii delegaţiei câmpinene au avut un program foarte încărcat. Încă din seara în care au ajuns au fost invitaţi să se alăture spectacolului oferit în centrul localităţii cu ocazia Festivalului Tamburinelor, apoi au vizitat împrejurimile, inclusiv mai multe biserici, dar şi un observator astronomic vechi de peste 2.000 de ani; au avut întâlniri oficiale cu primarul din Kumanovo, Zoran Damjanovski, cu ceilalţi reprezentanţi ai administraţiei locale din acest oraş macedonean; au avut o întâlnire cu oamenii de afaceri din zonă şi au vizitat o staţie de epurare.
„Chiar dacă a fost obositor, a fost foarte interesant, o experienţă plăcută, deoarece gazdele noastre au dat dovadă de o ospitalitate aproape excesivă, încercând să ne arate cât mai multe lucruri şi fiind foarte atente cu noi. Dincolo de toate câte le-am văzut, m-au impresionat echilibrul lor şi faptul că, în ciuda problemelor dificile din punct de vedere economic cu care se confruntă şi ei, au un şomaj oficial de aproximativ 30%, nu am auzit nici un scandal, oamenii sunt destul de destinşi, zâmbitori şi foarte amabili”, ne-a spus primarul Horia Tiseanu.
Discuţiile purtate cu ocazia vizitei delegaţiei câmpinene în Macedonia au adus „paşi timizi spre o viitoare colaborare economică”, după cum a spus primarul Tiseanu, cu referire la faptul că firma Confind ar putea executa o parte din lucrarea de introducere a alimentării cu gaz metan în Kumanovo. Mult mai intense şi mai uşor de concretizat par a fi schimburile culturale, stabilindu-se deja ca o delegaţie din Macedonia, împreună cu un ansamblu folcloric local, să fie prezente la ediţia din vara anului viitor a Festivalului „Hora prahoveană”, care are loc la Câmpina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare