Știri

Câmpineanul William Brânză candidează la preşedinţia României din partea Partidului Ecologist

Zilele trecute, site-urile de ştiri naţionale titrau o ştire oarecum surprinzătoare, preluată oficial din conferinţa de presă a Partidului Ecologist Român (PER) şi anume nominalizarea lui William Brânză drept candidat al verzilor în lupta pentru fotoliul prezidenţial de la Cotroceni. Anunţul a venit la pachet cu nominalizarea lui Mircea Coşa, preşedinte de onoare al PER, propus şi el de partid pentru funcţia de premier în tandem cu Brânză. „Voi forma un tandem preşedinte – premier cu domnul Mircea Coşa şi voi fi un preşedinte al tuturor românilor” – a declarat în faţa jurnaliştilor William Brânză, care a mai ţinut să sublinieze că va promova „o ecologie politică” şi că îşi doreşte ca toată diaspora să fie prezentă la votul pentru prezidenţiale.
La rândul său, Mircea Coşa, propus pentru funcţia de premier, a declarat că s-a reîntors în politică la Partidul Ecologist după un an de absenţă, având „certitudinea că economia României merge în jos şi implicit teama că în aceste condiţii ne vom reîntoarce în trecut”. Printre alte declaraţii, Coşa a făcut trimitere directă atât la puterea politică, cât şi la opoziţie, afirmând că „în prezent avem de a face cu un regim ce sfidează drepturile cetăţenilor” şi respectiv că „opoziţia are un candidat foarte scump la vedere şi vorbire ce nu are un program pentru ţară”.
La finalul conferinţei de presă, conducerea PER şi-a exprimat speranţa ca William Brânză să intre în turul doi al alegerilor prezidenţiale, promiţând că verzii vor face o campanie „cât se poate de românească”.
Aşadar, surpriză pe scena politică românească. Câmpina are un candidat la prezidenţiale în persoana fostului deputat PRM şi PDL William Brânză.
Intrat în politica mare prin intermediul PRM-ului condus de Corneliu Vadim Tudor, Brânză şi-a început cariera printr-un mandat de deputat, ajungând în scurt timp un personaj destul de influent în preajma puterii PDL-iste, fiind la un moment dat chiar nominalizat pentru diferite portofolii ministeriale. La alegerile prezidenţiale din 2009, Brânză pare să fi fost unul din elementele surpriză din anturajul Elenei Udrea şi al lui Traian Băsescu, care a adus multe voturi din diaspora, înclinând balanţa în favoarea actualului preşedinte. Pe cât de activ, pe atât de controversat, fostul deputat are cu ce se lăuda când vine vorba de apariţii publice, atât în presa online, cât şi la televiziune. Este de ajuns să dai o căutare pe Google şi găseşti un adevărat jurnal descriptiv al activităţii din ultimii ani a politicianului.
Iată câteva ştiri, preluate aleatoriu, de pe site-ul ziare.com.
Într-un recent interviu acordat un site local de ştiri pe tema candidaturii la preşedinţie, William Brânză a declarat, printre altele, că îşi doreşte ca „oraşul Câmpina să redevină locul unde scriitorii importanţi veneau şi trăiau” şi că se bazează atât pe votul câmpinenilor, cât şi pe cel al prahovenilor, pentru susţinerea unui candidat verde, „mai ales că este unul de-al lor”, subliniază acesta. 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare