Știri

Câmpina, tot mai des în vizorul DIICOT

Dintr-un oraş patriarhal şi liniştit, în care nu se întâmplă decât arareori evenimente senzaţionale, cazuri în care mai mâncă şi ziariştii locali o bucată caldă de pâine, municipiul nostru a ajuns, în ultima vreme, o mică, dar periculoasă Craiovă. De la începutul acestei luni, Câmpina pare a semăna cu o aşezare în care infracţionalitatea este la ea acasă. Nu începuse bine luna aprilie că mai mulţi procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Ploiesti au făcut descinderi  în câteva imobile din Câmpina, pentru a destructura un grup de hackeri suspectati că au creat un prejudiciu estimat la cel puţin 100.000 de euro, prin anunţuri fictive postate pe site-uri din străinătate.
Acuzate de fraudă informatică, cinci persoane au fost arestate preventiv (29 de zile), iar altele au fost duse pentru audieri la sediul DIICOT Ploieşti. În urma acestei acţiuni, au fost ridicate şi sechestrate mai multe calculatoare, diferite suporturi pentru stocarea datelor informatice, documente de transfer bancar, aproximativ 4.000 de euro şi un autoturism. Din investigaţii a rezultat că, în Câmpina, se formase de câţiva ani un grup infracţional care se ocupa cu fraude informatice. În cinci ani de zile, membrii grupării, prin postări pe internet, pe diferite site-uri specializate din străinătate, a unor anunţuri privind oferte de vânzare de bunuri fictive (electronice, în special), reuşiseră să înşele mai multe persoane, care, în dorinta de a achiziţiona bunurile respective (fictive), trimiteau banii către suspecţi prin sisteme de transfer rapid, însă bunurile nu erau niciodată expediate. Astfel, au ajuns victime, sute de cetăţeni europeni, majoritatea din Spania, Portugalia. Cazul este departe de a fi soluţionat şi nu sunt excluse şi alte descinderi sau arestări preventive.
După o săptămână de la aceste descinderi, ofiţeri şi procurori de la DIICOT şi-au făcut din nou apariţia în Câmpina: de data aceasta pentru a anihila un grup de infractori basarabeni care îşi propuseseră să jefuiască un cazinou ce funcţiona ilegal în centrul oraşului, la subsolul unei clădiri din vecinătatea Colegiului Forestier şi să “elimine” un interlop local. “Eliminarea” respectivă s-ar fi făcut, desigur, prin împuşcare, în acest sens, asasinii plătiţi fiind înarmaţi până în dinţi. S-a vorbit despre o reglare de conturi, drept pentru care cei care aveau de recuperat o datorie de la interlopul câmpinean pomenit mai devreme au angajat aceşti criminali Grupul criminalilor plătiţi era condus de un basarabean absolvent al unei şcoli militare din Sibiu şi fost luptător în Legiunea Străină. Acesta şi complicii săi pregăteau de multă vreme un jaf armat, vizat fiind cazinoul de la subsolul clădirii care, la parter, adăposteşte sediul PP-DD Câmpina. Conform planului asasinilor plătiţi, interlopul câmpinean ar fi trebuit să fie împuşcat chiar în cazinoul ce urma să fie jefuit ulterior, cazinou în care acesta era zilnic prezent pentru a juca poker şi barbut pe bani grei, împreună cu alte figuri ale lumii interlope din Câmpina, Ploieşti şi chiar din afara judeţului.  Atacatorii au acţionat la pont, dar atât tentativa de asasinat, cât şi cea de jaf au fost oprite la timp de poliţiştii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate Ploieşti. “În acest caz, procurorii DIICOT au prins în flagrant, joi noapte, în Câmpina, doi membri ai grupării de asasini plătiţi, în autoturismul cu care aceştia se deplasau fiind descoperite un pistol cu amortizor si muniţia aferentă, un pistol cu gaze, cagule, boxuri şi cătuşe.
De asemenea, anchetatorii au făcut cinci percheziţii în Bucureşti şi în Câmpina, la locuinţele învinuiţilor şi la cazinoul ilegal, în urma cărora, în casa unui alt membru al grupării, au fost găsite 42 de cartuşe şi un pistol. La sediul DIICOT Ploieşti vor fi audiate 15 persoane, urmând ca, ulterior, să fie dispuse măsurile legale faţă de învinuiţi”, se precizează într-un comunicat remis de DIICOT.
Potrivit anchetatorilor, din gruparea condusă de basarabean făceau parte şi un subofiţer MAPN, un absolvent al Academiei de Poliţie, dar şi un medic plastician din Bucureşti. Ionuţ Botnaru, procuror şef al DIICOT Ploieşti, a precizat, pentru Max-media.ro, că atacatorii au actionat la pont. Ştiau că la Câmpina se întâlnesc amatori de jocuri de noroc din toată ţara care pariau pe sume foarte mari, de ordinul sutelor de mii de euro. Jaful fusese pregatit pentru noaptea de joi spre vineri, însă totul a fost oprit de poliţiştii de la Combaterea Crimei Organizate. Maşina celor doi asasini care au venit în noaptea de joi spre vineri la Câmpina a fost blocată la intrarea in municipiu. Două persoane au fost reţinute deocamdată în acest dosar. Este vorba despre fostul luptător din legiunea străină si un complice de-al său. În maşina cu care aceştia s-au deplasat la Câmpina au fost găsite un pistol Macarov de 9 milimetri cu amortizor, un pistol cu gaze, cuţite, boxuri, cagule şi cătuşe.
S-ar putea spune că tot e bine că tărăşenia s-a terminat fără vărsare de sânge, dar de la omoruri organizate în spaţii închise, în locuri frecventate exclusiv de interlopi, şi până la asasinate în plină stradă nu mai este mult. A.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare