Știri

Câmpina are mari şanse să aibă din nou doi parlamentari

După ce, în urma alegerilor parlamentare de acum patru ani, în Parlamentul României au reuşit să intre doi doi câmpineni (deputatul Florin Anghel, din partea PDL, şi senatorul Georgică Severin, la vremea aceea, tot reprezentant PDL), iată că, la apropiatele alegeri parlamentare din 9 decembrie 2012, Câmpina ar putea reedita figura. Ba chiar cu şanse totale de reuşită, întrucât nu mai există, ca acum patru ani, candidaţi bine cotaţi proveniţi din Ploieşti. În alegerile parlamentare din toamna lui 2008, pentru Colegiul 1 Senat Valea Prahovei, s-au înfruntat câmpineanul Georgică Severin (acesta a părăsit PDL, după doi ani, trecând la PSD), şi social-democratul, la acea vreme, Georgică Diaconu (fost prefect al judeţului în perioada 2000 – 2004). A învins Severin, dar acesta se poate spune că a fost beneficiarul unui vot politic favorabil partidului său de atunci, PDL, care era pe valul simpatiei populare după doi ani de opoziţie (2006 – 2008). Acum, pentru câştigarea Colegiului 1 Senat, unul dintre cele mai mari şi mai populate ale judeţului, cuprinzând şapte oraşe şi 17 comune, se vor înfrunta doi câmpineni: actualul senator social-democrat Georgică Severin (USL) şi medicul chirurg Alexandru Matei (membru PDL şi candidat A.R.D.). Aşadar, oricare dintre ei va câştiga, Câmpina va avea un senator. 
Candidatul PP-DD nu este cunoscut, dar oricum, oricine ar fi acesta, nu are şanse de reuşită, fiindcă într-un colegiu mare, cum este Colegiul 1 Senat – Valea Prahovei, votul este majoritar politic, bazat nu pe simpatii locale (sunt multe localităţi cu probleme diverse), ci pe simpatii partinice. Iar în toate sondajele de opinie, USL stă foarte bine, deţinând circa jumătate din intenţiile de vot. Pentru Colegiul 2 Deputaţi – Câmpina, situaţia este identică, primii doi candidaţi, în ordinea şanselor, fiind tot câmpineni. Este vorba despre consilierul judeţean Virgil Guran, liderul liberalilor locali, candidat din partea USL, şi mult mai tânărul său contracandidat, Alexandru Anghel, candidat A.R.D. (Alianţa “România Dreaptă”, formată din PDL, Forţa Civică – a lui Mihai Răzvan Ungureanu, şi PNŢCD-ul condus de Aurelian Pavelescu). Alexandru Anghel este fiul deputatului Florin Anghel, fiind proaspăt lansat în politică, în urmă cu numai câteva luni. 
La două zile după lansarea oficială, pe Arena Naţională din Bucureşti, a candidaţilor USL pentru Parlamentul României, cei doi candidaţi ai USL Câmpina au organizat o conferinţă de presă în care au vorbit despre felul în care îşi vor face campania electorală, făcând şi câteva consideraţii despre principalii lor contracandidaţi, reprezentanţii “alexandrini” ai PDL Câmpina. Primul care a vorbit a fost Virgil Guran. El a dat de înţeles că, deşi nu este omul care să bată la uşa alegătorului pentru a-i cere votul, va face o campanie susţinută, axată pe ideea necesităţii repornirii motoarelor dezvoltării economice a ţării. Lupta pentru asigurarea unui mediu economic sănătos şi a cât mai multor locuri de muncă a fost, de altfel, principala temă a campaniei sale electorale de la alegerile locale (Virgil Guran a candidat, în iunie, pentru USL la Primăria Câmpina, pierzând la 10 procente diferenţă în faţa pedelistului Horia Tiseanu). 
Întrebat dacă se simte confortabil ştiind că principalul său contracandidat este un tânăr democrat-liberal, cu suflu politic proapsăt, preşedintele PNL Câmpina a declarat: “Nu am niciun motiv de îngrijorare în legătură cu faptul că voi lupta pentru câştigarea colegiului cu Alexandru Anghel. De fapt, voi lupta şi cu tânărul meu contracandidat, dar şi cu tatăl său, deputatul Florin Anghel, căci aici eu cred că avem o candidatură comună. Consider că am destule atuuri ca să câştig Colegiul 1 Deputaţi. Am realizat multe în viaţă, şi pe plan social (finanţând intervenţii chirurgicale, rezolvând cazuri sociale etc), şi pe plan economic, sportiv, nu vreau să mă laud, toate făcându-le cu bani proprii, căci nu am avut niciodată vreo funcţie publică.” 
Candidatul-deputat Virgil Guran este încrezător în şansele sale, dar mai optimist decât el este colegul său de alianţă, Georgică Severin. Candidatul-senator este convins că poate câştiga primul colegiu senatorial din judeţ cu majoritate absolută. Severin nu se simte ameninţat de principalul său contracandidat, Alexandru Matei (PDL), pe care îl consideră un chirurg bun, dar care nu este făcut pentru politică. “M-aş opera oricând la doctorul Matei, dar vă spun sincer că nu are cum să obţină rezultate bune şi în activitatea de medic chirurg, şi în cea de parlamentar. În politică, nu poţi fi doar puţin gravidă. Asta, dacă vrei să fii un parlamentar cu bune rezultate. Închipuiţi-vă că un chirurg are o gardă obositoare, în care operează un pacient grav bolnav, iar a doua zi trebuie să fie în Parlament pentru a vota o moţiune de cenzură. Ce face? Se duce în Parlament sau stă să-l îngrijească pe bolnavul recent operat?”, i-a întrebat retoric senatorul pe jurnalişti. Severin a reamintit faptul că alegerile parlamentare diferă mult de cele locale, votul pentru câştigarea unui colegiu parlamentar fiind unul politic, asemănător întrucâtva cu cel de la alegerea consiliilor judeţene. “Candidatura mea, propusă de PSD, este o onoare pentru mine, dar şi o confirmare a activităţii mele parlamentare. Deşi nu consider că parlamentarul trebuie să fie un fel de de primar, reamintesc câteva lucruri celor care se întreabă ce am făcut eu pentru Câmpina. Datorită intervenţiilor mele, Rafinăria şi-a obţinut cele 10 milioane de euro, reprezentând TVA plătit de societate, şi astfel a mai putut funcţiona un an. Acoperişul Casei de Cultură a fost reparat cu fonduri special aduse de mine. Şcoala nr. 8 a fost reparată, acum câţiva ani, cu bani aduşi tot de mine. Lista ar putea continua, dar ce vreau să subliniez este faptul că tot ce am făcut nu a fost în interes personal, căci eu nu am făcut afaceri pe bani publici, nicio firmă  a mea nu a obţinut lucrări de la stat”, a mai spus senatorul Georgică Severin. A.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare