Știri

Baza de Tratament a Spitalului SanConfind va avea dotări ultraperformante, realizate prin tehnologii revoluționare

Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina, cel mai mare spital privat prahovean (atunci când va fi gata în totalitate), va fi inaugurat parțial, în cât mai scurt timp posibil, prin darea în folosință, pentru început, a „Bazei de Tratament Balneologic, Fiziokinetoterapeutic și de Recuperare Medicală”, un mare aliat întru păstrarea sau câștigarea sănătății pentru zeci de mii de locuitori ai zonei Câmpina, sute de mii de prahoveni și milioane de români. Urmează ca, până în 2016-2017, să fie dat în folosinţă întregul spital. La finalul tuturor amenajărilor și dotărilor care se vor întinde pe următorii doi ani, Spitalul SanConfind va avea structura unui centru medical la standarde europene, fiindcă va include secții destinate celor mai importante discipline și specialități medicale, un ambulatoriu de specialitate, o farmacie, laboratoare de cercetare și de analize medicale dintre cele mai complexe, un hotel-restaurant în care vor putea fi cazați toți aparținătorii bolnavilor internați sau ai celor sosiți aici pentru tratamente de recuperare medicală. Oferind condiții de cazarepremium, managementul spitalului are în vedere și promovarea turismului medical, pentru ca de serviciile medicale de excepție ale unității să beneficieze cât mai multă lume, atât din țară, cât și din străinătate, iar SanConfind să ajungă, în viitor, un brand apreciat în sistemul medical românesc. Se urmărește, deocamdată, ca Spitalul SanConfind să devină un reper al balneologiei și medicinei de recuperare cu ajutorul apei foarte sărate captate dintr-un vechi  izvor de la marginea comunei Poiana Câmpina, precum și al nămolului sapropelic de Techirghiol, adus și păstrat în condiții speciale care să-i conserve proprietățile terapeuticearhicunoscute. Lucrările de finalizare a Bazei de Tratament au întârziat puțin din cauza furnizorilor de materiale, deoarece acestea din urmă au fost achiziționate cu dificultate din Germania, Franța, Anglia, Italia, Finlanda, de la cei mai cunoscuți fabricanți din domeniul construcțiilor cu destinații medicale. Calitățile cu totul speciale ale aparaturii medicale ultraperformante,ale materialelor ce vor fi folosite pentru finisajele și dotările din Sala Bazinelor și din celelalte cabinete de recuperare, au meritat însă toată așteptarea și amânarea inaugurării, deoarece multe dintre ele vor ridica mult calitatea actului medical, fiind folosite pentru prima dată într-o unitate medicală prahoveană. 

Baza de Tratament SanConfind – printre cele mai moderne din țară
„Baza de Tratament Balneologic, Fiziokinetoterapeutic și de Recuperare Medicală”, cu care va începe activitatea și istoria spitalului,ocupă circa 15-20% din suprafața și capacitatea unității, dar poate fi considerată ”Perla Coroanei” pentru Spitalul SanConfind, datorită faptului că este printre puținele din țară, prin procedeele medicale folosite și dotările cu care va fi înzestrată. Practic, în afară de câteva materiale de construcție (fier-beton, nisip, ciment, polistiren expandat, rigips, plăci OSB, adeziv și diverse profile metalice), totul este adus din străinătate, din țări cu tradiție, de la cei mai renumiți producători în domeniu. Vom vorbi, în cele ce urmează, despre plăcile de gresie și faianță cu un permanent efect antibacterian și de autocurățare, care asigură o curățenie activă garantată toată viața, fabricate de bine cunoscutul concern german Deutsche Steinzeug prin tehnologia revoluționară Hydrotect (HT).

Curățenie strălucitoare în timp record
Datorită tehnologiei inovatoare HT, concernul Deutsche Steinzeug a stabilit noi standarde în industria construcțiilor. Utilizându-se fotocataliza, denumită finisaj HT, s-a reușit producerea unor plăci de gresie și faianță cu adevărat revoluționare, care se murdăresc foarte greu și care pot fi curățate extrem de ușor. Acest lucru este posibil datorită faptului că finisajul HT descompune bacteriile și virusurile, elimină mirosurile neplăcute și curăță cu deosebită ușurință. Finisajul HT, aplicat în timpul arderii în cuptor și, prin aceasta, practic indestructibil, este primul finisaj pentru gresie și faianță cu garanție pe viață. Plăcile de gresie și faianță convenționale resping apa. Tehnologia HT rezolvă această problemă, permițând plăcilor respective să devină hidrofile. Pe plăcile cu finisaj HT, apa nu perlează, adică nu formează picături, ci o peliculă subțire care intră sub murdărie și o îndepărtează. De pe faianța HT, apa se scurge uniform. Acest lucru are un avantaj decisiv: murdăria este spălată de apă și se curăță fără efort. Picăturile de apă, care prin evaporare lasă în urma lor depuneri de calcar și alte reziduuri, nu au nici măcar posibilitatea de a se forma. Chiar și crustele de murdărie întărită sunt curățate de apa care intră sub ele și le îndepărtează. Uleiurile și grăsimile se desprind și ele ușor de pe suprafețele finisate HT. Plăcile de gresie și faianță HT își probează atuurile deosebite în mediilecritice, cum ar fi: clinicile, laboratoarele, bucătăriile industriale, piscinele publice etc. 
Curățenie clinică: nicio șansă pentru germeni
Dioxidul de titan (TiO2), component activ al finisajului HT, este activat de către lumină. Iluminatul normal de interior, dintr-o cameră, este suficient pentru a porni reacția fotocatalitică. După ce oxigenul este activat, cele mai multe dintre bacteriile și virusuriledin aerul încăperii sunt oxidate și descompuse, iar reapariția lor este împiedicată. Placajele murale sau de pardoseală finisate HT contribuie astfel la o ameliorare de durată a igienei și minimalizează riscul apariției unor infecții – mai ales în blocurile operatorii, sălile de tratament sau camerele pacienților. După cum se vede, tehnologia HT nu dă nicio șansă depunerilor de calcar, murdărie și grăsimi, reducând, de asemenea, în mod rapid, eficace și de durată numărul germenilor infecțioși din aerul ambiant. Bacteriile care produc amoniac sunt primele distruse, făcând ca mirosurile neplăcute să nu mai poată apărea. În timpul descompunerii murdăriei și a bacteriilor, oxigenul activ este de două ori mai puternic decât clorul. 
Finisajul HT – tehnologia viitorului
Finisajul Hydrotect reprezintă tehnologia viitorului, căci placajele murale sau de pardoseală produse prin utilizarea fotocatalizei vor elimina practic infecțiile apărute în multe spitale din țară și din întreaga lume. Cu procedeul Hydrotect, concernul Deutsche Steinzeug a realizat un finisaj unic pentru pardoseală și pereți, care va fi folosit și în Baza de Tratament a Spitalului SanConfind. Hydrotect acționează, de fapt, de unul singur împotriva calcarului și a mucegaiului, contra ciupercilor și a mirosurilor neplăcute, contra bacteriilor și a virusurilor. Așa cum am precizat mai devreme, sub acțiunea luminii, finisajul Hydrotect dezvoltă un efect de autocurățare permanent, posibil datorită faptului că suprafața activată diminuează tensiunea superficială a apei care formează o peliculă ce curăță murdăria antrenând-o cu ea. Astfel, nimic nu se mai încrustează pe suprafață, totul se îndepărtează cu o ușurință extraordinară. Bazându-se numai pe lumină, acest finisaj aplicat definitiv dezvoltă un efect antibacterian și de autocurățare garantat pe viață, reprezentând soluția ideală pentru igienă și curățenie în spațiile unde murdăria și bacteriile nu au ce căuta. Noul finisaj Hydrotect, fructul a numeroși ani de cercetare-dezvoltare, este o tehnologie de top în care se află conjugate competența și know-how-ul  specialiștilor de la Deutsche Steinzeug, liderul ceramicii din Europa. 
Placajele murale și de pardoseală finisate HT, cu un permanent efect antibacterian și de autocurățare, reprezintă numai unele din numeroasele dotări de vârf din „Baza de Tratament Balneologic, Fiziokinetoterapeutic și de Recuperare Medicală” a ultramodernului Spital SanConfind, cel mai mare spital privat prahovean. Baza de Tratament își va deschide cât de curând porțile, înfățișându-se lumii întregi (prin dotările sale ultraperformante, de ultimă generație, precum și prin calitatea profesională a personalului medical angajat și dedicat), ca un etalon al medicinei recuperatorii, ca o oază de sănătate pentru toți suferinzii care îi vor trece pragul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare