Știri

Bac-ul 2017 face victime printre licee

Începând cu anul școlar următor, zece licee din țară vor fi desfiinţate, din cauza rezultatelor foarte slabe obţinute de absolvenții acestor unități la  ultimul examen de maturitate, mai exact din pricina faptului că niciun elev al liceelor cu pricina nu a luat Bacalaureatul 2017, altfel spus, nu a reușit să obțină media generală șase la finalul tuturor probelor. În județul nostru sunt în această ingrată situație trei licee din mediul rual: Liceul Tehnologic din Bălţeşti, Liceul Tehnologic din Ceraşu (foto) și Liceul Tehnologic din Sângeru.

Pe de o parte, Ministerul Educației a făcut bine că le-a desființat, pentru că numai de școală nu le ardea elevilor din aceste unități, dar pe de altă parte, abandonul școlar la nivel de liceu va crește în rândul populației din zonele amintite, elevii din aceste licee făcând parte din familii modeste, care nu aveau posibilitatea să îi trimită să învețe carte nici măcar la Vălenii de Munte, nemaivorbind de Ploiești.  

Decizia aparţine Ministerului Educaţiei şi vizează tote liceele cu performanţe scăzute din ţară, care se află în aceeaşi situaţie cu cele din Prahova. La nivel naţional zece unităţi care au avut un procent de promovare scăzut la eamene  vor fi desfiinţate. De la toate cele trei licee din Prahova, doar cinci absolvenţi de clasa a XII-a s-au înscris la examenul de bacalaureat, însă, așa cum subliniam și ceva mai devreme, niciunul dintre ei nu a obţinut note suficient de mari care să le asigure o medie de promovare. 
Adrian BRAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare