Știri

AVERTISMENT: „Nu acceptaţi invitaţii la analize gratuite decât în clinici specializate!

O scrisoare primită săptămâna trecută de la cetăţeanul Sorin Tudor din Câmpina atrage atenţia asupra unor practici des întâlnite, probabil, de mulţi dintre noi. Redăm cele relatate de cititorul nostru, aşteptând comentariile dumneavoastră pe acest subiect.
„ATENŢIE!!! NU ACCEPTAŢI INVITAŢII LA ANALIZE GRATUITE, DECÂT ÎN CLINICI SPECIALIZATE. Escrocii se îmbracă în costume frumoase şi vă invită în holuri de hotel sau restaurante. Iată ce am păţit eu.
Acum câteva zile, mama (pensionară), a primit o invitaţie telefonică pentru analize gratuite, la restaurantul Muntenia. Invitaţia a fost făcută de un medic obscur, care s-a recomandat ca fiind din Târgu Mureş, pentru data de 07 februarie 2013, ora 9:30. Apelantul a asigurat-o că totul este gratuit şi va fi făcut cu cel mai modern „analizor de rezonanţă magnetică”. Mie mi-a mirosit a cacealma şi am insistat să o însoţesc. La 9:30 am ajuns la restaurantul Muntenia, împreună cu cca. 100 de alţi pensionari. Am primit fiecare câte un bilet de tombolă (care s-a anunţat cu premii de multe mii de euro). Timp de 2 ore, un tinerel de vreo 30 de ani, ne-a făcut capul mare despre ce înseamnă să trăieşti sănătos şi fără medicamente. În acest timp, fiecare trecea pe la o masă pentru analizele miraculoase (15 la număr, referitoare la sistemul cardiovascular). „Analizorul de Rezonanţă Magnetică” era un tub de tablă conectat la un laptop. Trebuia doar să ţii tubul în mână un minut, timp în care pe ecranul laptop-ului se derulau cifre şi o grafică de jocuri pentru copii preşcolari. După aceea erai invitat în sală, pentru că rezultatele urmau să vină la ora 12:30. Adică, cu alte cuvinte, nimeni nu putea pleca mai devreme de 12:30. Revoltător este faptul că mai mulţi bătrani au întârziat de la 30 minute până la o oră şi nu au mai fost primiţi. Cel mai dramatic moment a fost când o bătrână a venit pe la ora 10:20 (abia mai trăgându-şi sufletul) şi a fost poftită afară cu o „politeţe” mizeră: „Imi pare rău, dar aţi întârziat prea mult… aşa că vă rog !”.  De ce ?! Analizele se derulau în continuare. De ce?!  Interesul acestor asa-zişi medici era prezentarea pur comecială a unor produse şi nu analizele medicale.
Iata şi produsele: un set de tigăi (preţ 8.000 RON), un aparat de reflexo-terapie care semăna cu un cântar (preţ 10.000 RON) şi o centură magnetică (preţ 3.000 RON). Ar fi trebuit sa vedeţi feţele pensionarilor ce trăiesc din 500-1000 lei/ lună sau liniştea care s-a aşternut la auzul acestor preţuri. După momentul de linişte, un reprezentant al medicului din Târgu Mureş ne-a ţinut o peroraţie despre costurile sănătăţii şi despre produsele lor, ce ne vor asigura longevitatea.
Dar iată că a venit şi momentul tombolei. Vor fi extrase 10 persoane, care vor câştiga fiecare câte 5.000 RON. După ce s-au extras biletele, fericire mare! Fiecare câştigător a fost invitat la o masă, pe hol, pentru a-şi ridica premiul. De acolo toţi se întorceau cu „buza umflată”. Iată şi explicaţia: câştigul de 5.000 Ron trebuia folosit la cumpărarea unui aparat de 10.000 Ron. Adică aşa-zisul câştigător mai avea el de dat 5.000 Ron diferenţa de cumpărare.
Ca să n-o mai lungesc, au mai încercat 10 extrageri cu premiu de 6.000RON (în aceeaşi formulă) şi încă 10 şi încă 10. Mai aveam puţin şi eram toţi „câştigători”. Şi uite aşa, la tombolă nu s-a dat nimic, iar la analize, rezultate false.
Aş fi vrut să numesc povestea mea „Vânzătorii de iluzii”, dar m-am gândit că o atenţionare ar fi mai bună. Nu vorbim de 3 ore şi jumătate pierdute, cât vorbim de gustul amar lăsat de aceşti ticăloşi, care jignesc inteligenţa noastră, a părinţilor şi a bunicilor noştri. Oare şmecheria şi viclenia au atins paroxismul în ţara asta? Cum pot unii din specia noastră să încerce să stoarcă şi ultimele economii de la pensionarii noştri? Cum? Probabil la fel cum cârmuirea ticăloasa a acestei ţări răsplăteşte munca de-o viaţă a părinţilor noştri cu sărăcie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare