BREAKING NEWSȘtiri

Au fost stabilite regulile privind desfăşurarea activităţilor religioase ocazionate de sărbătoarea Paștelui

Reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe din județ au fost invitați astăzi la sediul Prefecturii Prahova pentru a identifica, împreună cu autoritățile locale ale județului, soluții pentru prevenirea și răspândirea SARS-Cov-2, atât în perioada premergătoare Paștelui, cât și în noaptea de Înviere. La întâlnirea la care au participat reprezentanții protoieriilor Ploiești Nord, Ploiești Sud, Câmpina, Urlați și Vălenii de Munte. Organele de ordine și liniște publică vor fi prezente în această perioadă la toate lăcașurile de cult și vor sprijini activitățile voluntarilor din fiecare parohie.

Instituția Prefectului a transmis o adresă oficială către reprezentanții Bisericii Ortodoxe pentru diseminarea regulilor privind accesul şi desfăşurarea activităţilor religioase către toți preoții din parohiile arondate.

Regulile privind accesul şi desfăşurarea activităţilor religioase sunt stabilite de Ordinul 1103/95/2020:

  1. Accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se face astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 mp pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 m între persoane.
  2. La intrarea în lăcaşul de cult sau în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase persoanele sunt obligate să îşi dezinfecteze mâinile cu dezinfectant, pus la dispoziţie de organizatorii evenimentului religios.
  3. În interiorul lăcaşului de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase este obligatorie purtarea măştii, astfel încât să acopere gura şi nasul.
  4. Accesul credincioşilor care, după efectuarea triajului observaţional, prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, temperatură) nu este permis.
  5. Se vor plasa, la loc vizibil, anunţuri scrise privind regulile de igienă şi distanţare fizică în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase.
  6. La activităţile religioase din interiorul lăcaşului de cult şi din locaţiile unde se organizează slujbe, acolo unde este posibil, se organizează circuite separate de intrare şi ieşire, semnalizate explicit.
  7. Slujbele oficiate de către personalul de cult, în aer liber (în curtea lăcaşului de cult), se desfăşoară cu menţinerea distanţei de 1,5 m între persoane.
  8. Slujbele religioase desfăşurate în curtea lăcaşurilor de cult nu sunt considerate adunări publice.

Măsuri sanitare specifice

  1. În cadrul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult cu care credincioşii intră în contact, acestea se dezinfectează după fiecare utilizare.
  2. Se dezinfectează periodic, o dată la 4 ore, obiectele sau suprafeţele frecvent atinse (de exemplu, mânerele uşilor, balustrade, scaune).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare