BREAKING NEWSȘtiri

Au explodat prețurile la materialele de construcții!

”Situația este scapată de sub control. Unele produse se scumpesc de la o zi la alta. Prețul pe metrul pătrat construit a crescut cu minim 25%” – aflăm de la Adrian M., proprietarul unei societăți de distribuție a materialelor de construcții ce își desfășoară activitatea în Câmpina.

Potrivit datelor făcute publice de Institutul Național de Statistică, creșterile de preț la materialele de construcții au început să se resimtă încă de la sfârșitul anului 2020. Materialele s-au scumpit treptat, începând din decembrie 2020 și până în martie 2021 înregistrându-se o primă tranșă de scumpire cu până la 50%. De exemplu, la polistirenul extrudat prețul a urcat de la 90 lei/ bax la 121 de lei/ bax în luna martie, în prezent ajungând la 140-160 lei/ bax.
Evoluția prețurilor la materialele de construcții în ultimul an, creștere față de 2020, este următoarea: lemn finisat – 250%, structură metalică – 100%, acperiș metalic – 60%, termoizolații – 60%, ssteme de cofrare – 45%, pavaj – 25%, tâmplărie PVC – 25%, cărămidă – 20%, BCA – 10%, vopsele – 20%.
Astfel stând lucrurile, specialiștii în domeniul construcțiilor estimează că urmează un colaps imobiliar dacă în ultimele luni nu se întâmplă ceva astfel încât constructorii să poată prelua această creștere de prețuri împreună cu beneficiarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare