Știri

Armonia muzicii şi farmecul copilăriei, oferite de Societatea Filarmonică din Câmpina

Sâmbătă, 19 septembrie, Societatea Filarmonică din Câmpina, prin strădania neobositului Tudor Moisin, a oferit melomanilor câmpineni un recital de pian de excepţie. Excepţia a constituit-o programul prezentat în deschidere de micii elevi ai şcolii de muzică ce funcţionează sub patronajul Filarmonicii, trei copii în jurul vârstei de 7 ani, îmbrăcaţi într-o ţinută potrivită cu festivitatea, care au încântat şi emoţionat publicul. Prima a fost Andra Jitaru, îmbrăcată în rochiţă albă, ca o mică zână,  care după ce a depăşit primele emoţii a cântat cu dezinvoltură o piesă pentru pian. A urmat colega ei, Erica Dragomir, dovedind o bună tehnică şi un real talent. Băiatul, Rafael Tudor, a completat acest trio ales de Tudor Moisin, cântând impecabil piesa pe care o pregătise. În finalul recitalului micilor artişti, dl. Moisin a anunţat o surpriză, o bucată cântată la patru mâini, cu mult elan, de Rafael şi Andra. 
Tudor Moisin a menţionat în prezentarea tinerilor pianişti că sunt în clasa a II-a a şcolii de muzică, fetiţele la curs de zi, iar la Rafael la cursul seral. Pentru a oferi facilităţi elevilor înscrişi la lecţiile de pian, şcoala câmpineană funcţionează având atât cursuri de zi, cât de seral. Lecţiile sunt gratuite, profesorul Tudor Moisin refuzând să primească măcar o atenţie simbolică pentru străduinţele domniei sale. Dânsul a anunţat că din toamnă, Filarmonica va aduce şi un profesor de vioară de la Ploieşti, ca să-şi diversifice cursurile. 
În partea a doua a urmat un program în memoria mamei fraţilor Moisin, dispărută la 19 septembrie 2007. Tudor Moisin a susţinut un recital de pian, cântând că un adevărat virtuos bucăţi din Fr. Chopin (Trei preludii pentru pian), D. Scarlatti (Sonata Re minor), Fr. Schubert (Impromptu op 90), Beethoven (Sonata op 90) şi în final o bucată a unui mare compozitor spaniol, I. Albeniz Granada din Suita Spaniolă, în care la pian se aud ecourile cântecelor de chitară spaniolă. 
Evenimentul s-a încheiat cu premierea micilor interpreţi şi un bufet frumos asortat, pregătit de doamnele Maria Cristina Moisin şi Olimpia Frăţilă, membre în conducerea Filarmonicii.
Alin CIUPALĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare