Știri

„Am blocat multe dintre proiectele de prădare a domeniului public iniţiate de coaliţia PSD – PD-L“

Despre ultima şedinţă a Consiliului Local s-a scris şi se va mai scrie mult, în principal, din cauza subiectelor aflate pe ordinea de zi, dar şi a rezolvării acestora. Despre ce s-a văzut şi ce nu s-a văzut la ultima şedinţă am dialogat cu consilierul Elvis Arghir.

Concesionarea Muscelului – „un jaf la drumul mare“
Domnule Arghir, proiectul privind concesionarea a peste 184.000 mp pe dealul Muscel a fost retras, dar Comisia de Urbanism, pe care o conduceţi nu a avizat favorabil acest proiect. Puteţi să ne spuneţi de ce?
Nu se putea aşa hoţie pe faţă! Un jaf la drumul mare! Ni s-a pus în faţă un proiect, care mai includea şi posibilităţi de turism, de construcţie şi altele, cerându-ni-se să aprobăm şi studiul de oportunitate. Nu ştiu câţi dintre consilieri l-au citit măcar, dar ce scrie acolo este inimaginabil. Practic, nu este o concesiune, ci este o vânzare mascată cu 0,5 euro/mp în 25 de ani. Cel care va concesiona va împrejmui terenul şi va permite accesul numai în caz de avarie a reţelelor sau cluburilor de motocros, dacă vor dori. Nu se ştie dacă gratuit sau contra cost! Iar cel care lua acest teren va face o investiţie de mare anvergură – de cinci miliarde lei vechi!
E mult, e puţin?
Şi bugetul local şi-ar fi permis o sumă atât de mică. În condiţiile în care noi am alocat cinci miliarde la Muzeul „Hasdeu“ şi nu ştim ce s-a făcut cu ei, în condiţiile în care am alocat peste 25 de miliarde la echipa de fotbal şi nu ştim cum s-au cheluit, iar bugetul local este undeva în jurul valorii de 600 miliarde. De fapt, această concesiune eate o vânzare mascată în rate, un atentat la patrimoniul Câmpinei. Acesta este marele proiect pe care-l pregăteşte Tiseanu pentru legislatura viitoare.
Despre un alt teren şi… politică
Un alt caz mult discutat este cel al terenului de la intersecţia străzilor Petrolistului şi Sălaj. Comisia de Urbanism nu a dat deloc aviz acestui proiect. Este aceasta o modalitate de abordare a unui astfel de proiect?
Nu am dat deloc aceste avize unui proiect, cum este cel la care vă referiţi, care a mai fost pe ordinea de zi a Consiliului Local. Până acum, la acest proiect nu a fost prezentat documentul care atestă că municipalitatea este proprietarul terenului şi nici o situaţie a reţelelor de care este străbătut. Deşi am solicitat aceste acte, ele nu ne-au fost puse la dispoziţie. În aceste condiţii, am considerat proiectul neserios pentru iniţiatorul său, un membru al PD-L. De altfel, am constatat o întoarcere la 180 de grade a celor din PD-L, care la început s-au opus proiectului, iar acum îl susţin orbeşte. Cetăţenii trebuie să ştie că în actualul mandat, eu, ca preşedinte al Comisiei de Urbanism, am blocat multe dintre proiectele de prădare a domeniului public iniţiate de coaliţia PD-L – PSD, sub patronajul onorabilului primar.
Din punctul dvs de vedere există o influenţă a actului politic în administraţie?
Pentru unii, da. În Câmpina, ca să-ţi rezolvi probleme de orice fel trebuie ca soţul să fie într-un partid, soţia în celălalt, iar partidele să fie PSD şi PD-L. Cine este atent înţelege la cine mă refer pentru că eu nu am să nominalizez, pentru că sunt familii importante din Câmpina aflate în această situaţie ingrată.
„Avem nevoie de un primar curajos, nu un molâu“
Aţi iniţiat un proiect pentru aprobarea unor reglementări refritoare la situaţia cailor lăsaţi liberi pe domeniul public şi privat. Proiectul a fost respins, dar eu vă întreb de ce acum acest proiect?
Am aşteptat ca de această problemă să se ocupe Executivul, pentru că este de competenţa sa. Am aşteptat până în ultimul ceas. Nu a făcut nimeni nimic, iar acum, când am venit cu acest proiect, au susţinut în cor că nu există cadrul legal. Cetăţenii vor judeca dacă este corect să avem localitatea plină de animale, care reprezintă un real pericol la viaţa noastră şi a copiilor noştri, pentru că primarul nu are curajul să ia taurul de coarne. Noi avem nevoie de un primar curajos, nu un molâu. Au zis că vor veni cu o soluţie, dar nu cred că se va întâmpla acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare