– Ce anume v-a determinat să candidaţi pentru funcţia de senator?
– Consider că este momentul unei schimbări adevărate, după 22 de ani de la Revoluţie, când românii chiar şi-au dorit altceva. Totuşi, istoria demonstrează că lucrurile nu stau astfel. Aşa am hotărât ca, alături de echipa PP-DD, să punem umărul să realizăm o nouă majoritate care să conteze şi care să-şi spună cuvântul. Aceste lucruri m-au animat să intru în politică. Noi considerăm că putem forma acum o nouă majoritate care să-şi spună cuvântul în interesul cetăţenilor şi pentru România.
– În cazul în care veţi ajunge senator, ce proiecte aveţi în vedere?
– Avem mai multe proiecte, care sunt atât ale grupului pe care îl reprezint cât şi individuale. În Parlament poţi interveni în domeniul legislativ, pentru că de aici porneşte organizarea ţării. Avem în plan, cel puţin, modificarea legii sănătăţii, a învăţământului, a protecţiei sociale şi a protecţiei animalelor. Dorim o aliniere europeană şi o normalitate. Noi am avut şi până acum legi în aceste domenii. Din păcate, le vedem că nu funcţionează la nivel structural, în teritoriu, aşa cum trebuie. Se cunoaşte clar că sistemul sanitar este la pământ. Se văd, cu ochiul liber, spitale închise, problema medicamentelor compensate şi a reţetelor gratuite. După o viaţă de muncă, pensionarii ajung să nu beneficieze de un sistem sanitar normal, care să le asigure o bătrâneţe liniştită. Chiar şi cei care sunt angajaţi şi cotizează au parte de servicii de sănătate precare, dacă nu îndoielnice. Din punct de vedere al protecţiei sociale care, la fel, este la pământ, pensiile sunt decimate, după guvernele care au condus ţara. Pensionarul se uită în portofel după ce primeşte pensia, face calculele pentru cheltuielile vieţii de zi cu zi şi îşi dă seama că nu poate să supravieţuiască, ceea ce este dramatic. În România a dispărut zâmbetul de pe buzele românilor.
– Aveţi puncte comune cu cele din programul de guvernare al USL. De ce nu aţi candidat din partea lor, ţinând cont şi de protocolul încheiat între USL şi PP-DD la nivel judeţean.
– Partidul lui Dan Diaconescu este o entitate individuală, care a semnat un protocol la nivel local, judeţean, punctual, în interesul cetăţenilor, nu doar cu USL, ci şi cu ARD. Acest lucru s-a făcut doar conjunctural, repet, în interesul cetăţenilor, pentru a reuşi să ne spunem punctul de vedere, pentru a putea să impunem doleanţele cetăţenilor, pe care le-am primit de la ei în consiliile locale şi judeţene. Totuşi, de aici şi până la a discuta de alianţe la nivel naţional, de candidaturi pe liste comune, există o distanţă foarte lungă. Noi, nefiind un partid parlamentar, singura modalitate de a ne manifesta, de a avea un cuvânt de spus până vom ajunge în Parlament, este să încheiem aceste înţelegeri la nivel local şi judeţean. Aşa am format alianţe şi parteneri de dialog, în funcţie de principiile comune şi de dorinţele noastre de a ne realiza proiecte pentru binele cetăţenilor.
– Credeţi că aveţi şanse ca să obţineţi funcţia de senator?
– Eu sunt învăţat să lupt. Eu nu ştiu altceva decât să muncesc. Sondajele le „rup” alţii. Eu ştiu că trebuie să-mi ating ţelurile cu echipa de lângă mine, pentru cetăţenii care au încredere în noi.
Adrian Ioan Piţigoi s-a născut în 1978, la Câmpina. A absolvit liceul „Nicolae Grigorescu”, iar în 2001 a terminat facultatea de Marketing şi Economia Serviciilor din cadrul Universităţii Artifex, deţinând un masterat în Marketing şi Comunicare. În prezent este manager la o companie multinaţională care activează în domeniul distribuţiei de GPL (gaze petroliere lichefiate). În perioada 2007-2012 a fost lider şi vicelider al organizaţiei P.I.N Câmpina, iar în perioada 2008-2012 devine consilier municipal din partea acestui partid. La alegerile locale din iunie 2012, candidează din partea PP-DD pentru funcţia de primar al Municipiului Câmpina, obţinând 13% din voturile legal exprimate, păstrându-şi locul în Consiliul Local. Acum candidează tot din partea PP-DD pentru un post de senator.
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!