Știri

50 de proiecte arhitecturale pentru modernizarea centrului civic aşteaptă jurizarea

Proiectul mai amplu privind modernizarea şi reabilitarea zonei centrale a municipiului Câmpina intră într-o nouă etapă. La Ordinul Arhitecţilor din România, în colaborare cu care Primăria Câmpina derulează concursul de soluţii pentru modernizarea centrului, s-au primit, până la 16 noiembrie, 50 de lucrări din partea unor arhitecţi şi firme specializate din întreaga ţară. Conform calendarului deja aprobat, la finalul acestei săptămâni, pe 26 şi 27 noiembrie, lucrările vor fi expuse la Casa Tineretului pentru a fi supuse jurizării publicului câmpinean, care este în cele din urmă beneficiarul acestui proiect.
Miza concursului de soluţii este dată nu numai de faima şi gloria realizării unui asemenea proiect, dar şi de premiile generoase puse la bătaie de administraţia locală: 70.000 lei – premiul I, 50.000 lei – premiul al doilea şi 30.000 lei – premiul al treilea. Juriul de specialitate este format din arh. Dorin Ştefan;  arh. urb. Doina Bubulete; arh. Didona Căliman, arhitect şef Câmpina, reprezentant desemnat de administraţia locală; arh. Cerasella Crăciun, arh. Călin Hoinărescu, arh. Luminiţa Sânziana Iatan, arhitect şef Prahova, arh. Alexandru Mircea.
Rezultatele concursului vor fi anunţate pe 30 noiembrie, atunci când vom putea vedea şi în ce măsură a contat părerea oamenilor care vor veni să voteze sau se va repeta povestea de la concursul pentru monumentul din Centrul Civic, atunci când lumea a votat un proiect, dar a fost ales un altul…
Vă reamintim că administraţia locală şi-a propus modernizarea zonei centrale, pe Bulevardul Carol I – tronsonul dintre străzile Henri Coandă şi Maramureş, o investiţie amplă, care să schimbe complet centrul urbei şi care să includă un pasaj rutier subteran, un pasaj pietonal, spaţii comerciale moderne, spaţii verzi etc. Pentru finanţarea investiţiei se va încerca accesarea unor fonduri europene şi atragerea unor bani din zona privată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare